breaking news

Alkışlar Nilüfer Kadın Korosu’na!

8 Mart 2014 | Highlife
Alkışlar Nilüfer Kadın Korosu’na!
EĞLENCE
0

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde ve Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği yararına verdiği “Türk Sanat Müziğinden Kına Gecesine” konserinde alkış yağmuruna tutuldu.

Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde sahne alan koro, konserin ilk bölümünde Türk Sanat Müziğinden sevilen eserlere yer verirken, Neriman Oskay, Vildan Nasır ve Nesrin Çavuşoğlu da solist olarak görev yaptı. Şef Dr. Aysel Gürel’in yazıp bestelediği hicaz makamındaki kadın marşı “Kadına Şiddet Olmasın”ı seslendiren koro, Acemkürdi ve muhayyerkürdi makamlardaki şarkılarla göz doldurdu.

Konserin ikinci bölümünde ise bu kez rengarenk kostümlerle kına gecesi konsepti canlandırıldı. Ülkemizde ilk kez denenen bir repertuvar ve konseptle Türkiye’nin dört bir köşesinden kına gecesi türkülerini seslendiren koro, kendi içinde oluşturduğu folklor gruplarıyla oyunlardan örnekler sundu.

“Bursa’nın Ufak Tefek Taşları”, “Harmandalı”, “Şeyh Şamil”, “Ramo”, “İlle de Roman Olsun”, “Damat Halayı” ve “Lorke” gibi hareketli türkülere yer veren Nilüfer Kadın Korosu Uğur Mumcu Sahnesini dolduran izleyicilere eğlenceli saatler yaşattı.

Sunuculuğunu Aynur Özpazarbaşı’nın yaptığı gecede Hülya Veziroğlu’nun canlandırdığı Roman kadın karakteri alkış topladı.
Sahneye gelerek Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’na desteklerinden dolayı teşekkür eden Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Habibe Çıngıloğlu, kız yurdunda kalan öğrencilerin kendi elleri ile yaptığı çalışmaları armağan etti.

 

‘Pek yakında’ şekilleniyor
Shakira 7 çocuk istiyor

  • Hit: 1.921