breaking news

Engelsiz hikayeler fotoğraf ve filme aktarılacak

3 Nisan 2014 | Highlife
Engelsiz hikayeler fotoğraf ve filme aktarılacak
CEMİYET
0

BKK Engelliler Meclisi, Yusuf Oranlı koordinatörlüğünde ‘Üç Yürek El Ele’ ve ‘Engelsiz Nağmeler’ projelerinin ardından ‘Sesler Renkler ve Düşler Engelsiz Hikayeler’ projesini başlatıyor.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi tarafından başlatılan ‘Sesler Renkler ve Düşler Engelsiz Hikayeler Projesi’yle çeşitli engel gruplarına ait fertler, iş ve cemiyet dünyasına önemli simalarıyla fotoğraf karesinde ve kısa filmde buluşarak, daha yaşanabilir bir dünya için mesaj verecek.

Projenin fikir sahibi olan Yusuf Oranlı, Engelliler Meclisi ile birlikte birçok projeyi başarıyla yaptıklarını söyledi. Engellilerin sosyal hayattan kopmamaları ve toplumun diğer kesimlerinin de engellilerin farkına varması için ‘Sesler Renkler ve Düşler Engelsiz Hikayeler’ projesini başlattıklarını belirten Oranlı, “Bursa´da yaşayan çeşitli engel gruplarına ait fertler, iş ve cemiyet dünyasına ait çocuk, genç ve ailelerinden oluşan kişilerle beraber fotoğraf karesinde ve kısa filmde buluşacak. Daha yaşanılır bir dünya, çevre ve sevgi dolu bir hayat için hep birlikte dünyaya seslerini duyurma imkanı bulacaklar. Proje, engelli bireylerin de dünyada var olduğunu, kendilerine has olmayan sıkıntılara da ilgisiz kalmadıklarını gösterecek. Çözüm arayışında olduklarını, sosyal hayatta ne kadar faal olduklarını hissettirecek” dedi.
Bugüne kadar yapılan projelerin aksine bu projeyle, engellilerin kendi meselelerinin dışındaki konulara değineceğini anlatan Oranlı, Bursa’nın iş ve cemiyet dünyasına mensup insanlarla birlikte mevcut sıkıntılara dikkat çekileceğini ifade etti. Oranlı, “Proje sonunda elde edilecek gelirle BKK Engelliler Meclisi’ne, ‘Sesler, Renkler ve Düşler Sinema ve Fotoğraf Atölyesi’ kurulacak. Böylece engelliler fotoğraf ve sinema üzerine eğitim alarak seslerini, düşlerini ve hayata katmak istedikleri renkleri ortaya çıkaracak” diye konuştu.

BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, projeyle normal şartlarda buluşması zor olan iki grubu bir araya getireceklerini dile getirdi. Birlikte vakit geçirmelerine, birbirlerini anlamalarına, nasıl iletişime geçileceği konusunda tecrübe kazanmalarına imkan sağlanacağını söyleyen Sönmez, “Bursa Kent Konseyi olarak Yusuf Oranlı ile birlikte üçüncü projeyi hayata geçiriyoruz. ‘Üç Yürek El Ele’ ve ‘Engelsiz Nağmeler’ projelerini başarıyla ve engellilere faydalı olacak şekilde tamamladık. ‘Engelsiz Hikayeler’ projesi de aynı faydayı sağlayacaktır.
Projenin birinci grubu DHA Bursaspor Muhabiri Emre Koşak’ın fotoğrafçılığında Özel Bursa TED Koleji öğrencileri Alin Pınar, Demir Güzel, Müge Aydın ve Uğur Sağlam’dan olur. İkinci grupta ise, Highlife Dergisi muhabiri Özkan Güngörmez’in fotoğrafçılığında Vehbi Koç Vakfı Özel Koç Lisesi öğrencileri İrem Malcıoğlu, Merve Gengörü, Damla Limon, Selin Uyar ve Ece Hürmüz Sönmez’den oluşuyor. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri de ekiplere eşlik ediyor.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, proje çalışmalarını ziyaret ederek gönüllülerle fotoğraf çekindi.

Barış Lions'tan 3R1T Karma Sergi
İnallar’ın sünnetinde muhteşem kareler

  • Hit: 1.295