breaking news

Tarihi yaşatan mekan

26 Nisan 2014 | Highlife
Tarihi yaşatan mekan
DAMAK TADI
0

Tarihi Bursa olarak adlandırılan Hisar bölgesinin merkezinde yer alan Kaleiçi Butik Otel, otantik havasıyla fark yaratıyor.

 

150 yıllık bir sivil mimari örneği olan tarihi konak restore edilerek 7 odalı butik otele dönüştürüldü. Otel sahibi Ahmet Aydın, Hisar bölgesinin İstanbul Sultanahmet gibi bir tarihi adacık haline dönüşmesinin Bursa turizmi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

 

Bursa turizmine butik otel konseptiyle hizmet vermek üzere hizmete açılan Kaleiçi Otel birinci yılını doldurdu. Otel sahibi Ahmet Aydın, 150 yıllık bir sivil mimari örneği olan tarihi konağı restore ederek oluşturdukları butik otelin, 7 odasıyla Turizm Bakanlığı’ndan belge almış tek tesis olduğunu belirterek, “55 kişilik kapalı 55 kişilik açık alan olmak üzere toplam 110 kişilik restoran alanına ve birbirinden güzel 7 odaya sahibiz. Zengin çeşitleri olan bir mutfağa sahibiz. Sabah, öğle, akşam servislerimizde dışarıdan misafir kabul ettiğimiz gibi, hafta sonlarında da brunch yapıyoruz, Özel günlerde de kına, mevlit gibi cemiyetlere de açığız” dedi.

 

200 YILLLIK MANOLYANIN GÖLGESİNDE

4 kuşaktan buyana Hisar bölgesi içindeki Mollagürani Mahallesi’nde yaşayan Aydın ailesinin anıları, atalardan yadigar eşyalar aracılığıyla Bursa Kaleiçi’nde kurulu otelin dört bir köşesine sinmiş sanki. Çünkü otel sahibi Ahmet Aydın’ın kendisinin de, babasının da doğduğu ev, otelin hemen karşı köşesinde. Ormancı Kara Ali lakabıyla tanınan dedesi Ali Aydın’ın kullandığı mangal konağın üst katındaki Hayat’ta duruyor. Çevredeki artık antika sayılabilecek eşyalarda da Bursa’nın taa eskilerden gelen kokusunu hissedebiliyorsunuz. Otelin hizmete girdiği 27 Nisan 2013’ten buyana çok sayıda yerli-yabancı konuğu ağırlayan otelin anı defterinde de çok duygulu satırlar yerini almış. Otelin bahçesindeki manolya ağacının yaşı ise 200 olarak tahmin ediliyor. 200 yıllık manolyanın gölgesinde içilen kahvenin hatırının kaç yıllık olacağına da siz karar verin.

 

“BURASI, SULTANAHMET GİBİ OLMALI”

Sanat Güneşi Zeki Müren’in, büyük sanatçı Müzeyyen Senar’ın doğup büyüdükleri ve bugün onların adını taşıyan sokaklar da aynı mahallede. Kaleiçi’nin aynı İstanbul Sultanahmet gibi tarihi bir ada haline gelmesinin Bursa’nın turizmdeki geleceği açısından çok önemli olduğunu belirten Ahmet Aydın, bir dernek kurma çalışmalarında son aşamaya da geldiklerini vurgulayarak, “Çünkü 7 kapıdan girilen Bitinya, Roma, Bizans ve Osmanlı kültürünün yaşadığı gerçek Bursa burasıdır. Ecdadımızın türbeleri, yatırları ve Bursa’nın ilk camisi olan Alaaddin Camii bu semttedir. Burası huzurlu, sessiz, sakin, ruhu olan bir semttir. Bu güzelliklerin tadını ve farkındalığını, Bursa’da, Türkiye’de ve dünyada yaşayan insanlara sunmak bizleri mutlu ediyor. Umarım geçmişten geleceğe çizilen bu gibi tarihi hamleler kentimizde gelişir yükselir ve uluslararasında yüksek imaja sahip olur” dedi.

Eski aşkına geri döndü
Kalami'den muhteşem lezzet

  • Hit: 1.977