breaking news

NİLÜFER KADIN KOROSU BULGARİSTAN YOLCUSU

30 Temmuz 2014 | Highlife
NİLÜFER KADIN KOROSU BULGARİSTAN YOLCUSU
CEMİYET
0

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, 2-5 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası 5. Mestanlı Buluşması’nda konserler vermek üzere Bulgaristan’a davet edildi.

Koro, Bulgaristan’ın Mestanlı ve Kırcaali şehrinde vereceği konserlerle yine bir sosyal projeye imza atacak. Konserlerin geliri  Mestanlı Devlet Hastanesi’nin ihtiyaçları için harcanacak.

Koro Şefi Dr. Aysel Gürel’in Mestanlı için sözlerini yazıp bestelediği şarkı da, ilk kez bu organizasyon çerçevesinde seslendirilecek.

Sosyal projeler çerçevesinde verdiği konserlerle tanınan ve ünü yurtdışına taşan Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu Ramazan  Bayramı ertesinde Bulgaristan’ın Mestanlı ve Kırcaali şehrinde vereceği konserlerle yine bir sosyal projeye imza atacak.

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve dünyanın dört köşesinden geniş katılımın sağlandığı Uluslararası 5. Mestanlı Buluşması şenliğine davet edilen koro, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğinden örnekler sunarak konserler verecek.
Bursa Mestanlılar Derneği Başkanı Hasan Öztürk, bu organizasyonun dünyanın her tarafından gelecek hemşerileri buluşturduğunu ve Türkiye’den de davet edilen Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’nun ayrı bir renk katacağını ifade etti. Çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklerin yer aldığı buluşma öncesi Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel’in Mestanlı’ya ithafen yazdığı şiiri bestelediğini ve bu şarkının ilk kez Mestanlı’da seslendirilecek olmasının kendilerini çok duygulandırdığını ifade eden Dernek Başkanı Öztürk, “Kimse bugüne kadar böyle bir şey yapmamıştı” diyerek hemşerileri adına Koro şefi Dr. Aysel Gürel’e teşekkür etti.

KONSER GELİRİ HASTANEYE

Kırcaali’de verilecek konser gelirinin Mestanlı Devlet Hastanesi’nin ihtiyaçları için harcanacak olmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, “Verdiğimiz konserlerle Türkiye’de sosyal projelere destek sağlıyorduk ama yurtdışında da yine böyle bir katkıya vesile olmak bizleri çok onurlandırdı. Umuyorum ki artık sadece Türkiye’de değil bundan böyle yurtdışında da verdiğimiz konserlerle sosyal projelere destek sağlayacağız” diyerek duygularını dile getirdi.
Geçen yıl Yunanistan’da verdikleri konserlerle yurda başarıyla dönen koro bu yıl da Bulgaristan’da Türkiye’yi temsil edecek.

 

Söz ve Müziği Koro Şefi Dr.Aysel Gürel’e ait olan ve Mestanlı’ya ithaf edilen şarkının sözleri ise şöyle:

DAİMA KALBİMDESİN GÜZEL MESTANLI

Gönlümün sultanısın sen, Sultanyeri
Kutsal emanetsin sen, geçmişten beri
Rodop’larda gizlidir, tüm özlemleri
Burnumda tüter durur, o bideleri

 

Süzülüyor Söğütlü, gelin misali
Ovadaki tütünler, bir altın seli
Değerli madenlerin, bağrında gizli
Mis kokan yaylaların, ne çok verimli

 

Ah Mestanlı, Mestanlı şirin Mestanlı
Rodop’lar eteğinde, tarihi şanlı
Ah Mestanlı, Mestanlı şirin Mestanlı
Daima kalbimdesin, güzel Mestanlı

 

Gurur kaynağımızdır, sporcuları
Hafızalardadır hep, başarıları
İri ceylan gözlüdür, güzel kızları
Mestanlı’da yakıyor, tüm civanları

 

Özlemler dilleniyor, tüm Balkan’lara
Ana, baba, kardeş ile akrabalara
Bakar durur gurbetlik, yollar yollara
Selam olsun Bursa’dan, Mestanlı’lara

 

Ah Mestanlı, Mestanlı şirin Mestanlı
Hasret çeken bu gönül, sana sevdalı
Ah Mestanlı, Mestanlı şirin Mestanlı
Daima kalbimdesin, güzel Mestanlı

Enis Pekuysal’ı babalık heyecanı sardı.
Vakko 75. Yılını İstanbul’da kutladı

  • Hit: 1.010