breaking news

Kadın Korosu Balkanlar’ı Bursa’ya getirdi

23 Kasım 2014 | Highlife
Kadın Korosu Balkanlar’ı Bursa’ya getirdi
CEMİYET
0

Sosyal projelere destek konserleriyle farklı bir yer edinen Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, 2014-2015 sezonunu Fethiye Kültür Merkezi’nde verdiği “Merhaba Rumeli” konseriyle açtı.

Galaya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kimi hüzünlü kimi keyifli Rumeli türkülerine eşlik etti. Bozbey, ısrarlı talepler üzerine Ege türküsü “Ormancı”yı da seslendirdi.

 

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, 2014-2015 sezonunu “Merhaba Rumeli” adı verilen gala konseriyle açarken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de finalde hem şarkı söyledi hem de koroya övgü yağdırdı.

Nilüfer Kadın Korosu iki bölümlük konserde üç kıyafet değiştirdi. Koro, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Arda Boylarında”, “Bir Fırtına Tuttu Bizi”, “Vardar Ovası”, “Göçmen Kızı”, “Deryalar” başta olmak üzere çok sevilen Rumeli türkülerini seslendirdi. Koristlerden kurularak Tuana Sanat Kulübü’nden Taner Yılmaz tarafından eğitilen folklor ekibi de Rumeli oyunlarından bölümler sergiledi. Tango Evita Özel Dans ve Sanat Merkezi’nden Türkan Yiğitdinç’in kareografisini yaptığı açılış dansıyla konukları büyüleyen koroda, ayrıca Hülya Veziroğlu da skeç tarzında sahnelediği “göçmen kadın” tiplemesiyle büyük beğeni topladı.

MÜTHİŞ FİNALE BOZBEY DAMGA VURDU

Nilüfer Kadın Korosu’nun yararına konserler verdiği dernekler ile Rumeli ve Balkan göçmenlerini çatısı altında toplayan STK yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda izleyici Fethiye Kültür Merkezi’ni doldurdu. Refiye Acar, Fatma Sevik, Vildan Öztürk’ün solist olarak görev yaptığı konserde Koro Şefi Dr. Aysel Gürel de sözlerini yazıp bestelediği “Daima Kalbimdesin Güzel Mestanlı” adlı rast şarkıyı bizzat seslendirdi. Koro “Ramo” ve “Damat Oyunu” ile müthiş bir finale imza attı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Koro Şefi Dr Aysel Gürel’e çiçek vererek kutladı. Bozbey, kadın korosunun çok özel bir topluluk olduğunu belirterek, “Sizlerle gurur duyuyorum” diyerek koristleri alkışladı. Salondan gelen ısrarlı istekleri de kırmayan Başkan Bozbey, Ege türküsü “Ormancı”yı seslendirerek alkış topladı.

 

 

Emine Örnek'te coşkulu kutlama
Duygu yüklü balo

  • Hit: 1.654