breaking news

Ece Doğulu “Portre” konuğu

22 Ocak 2015 | Highlife
Ece Doğulu “Portre” konuğu
CEMİYET
0

 

Üçüncü kez anne olan Ece Doğulu ile annelik, aile ve moda üzerine gerçekleştirilen sohbet, GittiGidiyor Cadde Portre’de yayınlandı.

Üçüncü kızını kucağına alan genç anne Ece Doğulu, röportajında annelikten, çocuklarından eşi Ozan Doğulu ile olan ilişkisine kadar özel hayatından, stilinden ve modayla ilişkisinden bahsetti.

“Ozan’da ben de kız çocuklarına bayılıyoruz.”

Genç evlendiniz ve 20 yaşında anne oldunuz ? Hem okul hem evlilik hem çocuk hepsini birlikte nasıl yürüttünüz ? Var mı bir sihirli değneğiniz ? Nedir sırrı ?

Üniversite yıllarım gerçekten çok hareketli geçti. Erken yaşta anne olmayı her zaman istemiştim, o yüzden zorluklarına karşı hazırlıklıydım. Okulumu hakkını vererek bitirmek için uğraşırken üzerine annelik eklendi ve tüm düzenimi sil baştan hazırlamam gerekti. Bu yoğunluk içinde yaşarken sihirli değneğim varmış gibi hissetmiyordum. Çok disiplinli davrandım, çok çalışkandım ve zamanı verimli kullanmaya gayret ettim. Ozan’ın bu dönemdeki desteğini gözardı edemem, benim için çok kıymetliydi. Bu esnada öyle günlerim oluyordu ki toplasak komik ve duygusal bir film çıkabilir. Sonra bir baktım, yanımda kızım ve eşim, elele diplomamı kutluyoruz.

“Kalabalık olmaktan hoşlanan duygusal bir aileyiz”

Nasıl bir annesiniz ?

Kaliteli zaman geçirmeye ve çocukların beslenmelerine titizlenen bir anneyim. Evde hem disiplinli hem de eğlenceliyimdir. Ev içi kurallarımız kısıtlayıcı değildir ama belirgin ve nettir. Aile içindeki diyalog ve paylaşıma çok önem veririm, buna zemin hazırlarım. Sevgimi göstermekten asla çekinmem, iletişimi güçlü tutmaya çalışırım. Onlarla sohbet etmeye, fikir sormaya ve hayalgücünü kuvvetlendirecek aktivitelerde bulunmaya dikkat ederim.

Sizin ki nasıl bir aile ? Hep birlikte bir gününüz nasıl geçiyor ?

Bizimki kalabalık olmaktan hoşlanan, duygusal bir aile. Sofraya hep birlikte oturduğumuz kahvaltılar ve yemekler çok keyifli geçer. Birlikte parka gideriz, yemeğe gideriz, çocuklu arkadaşlarımızla bir araya geliriz, film izleriz. Arya ve Lila evde dans ve sahne şovu düzenleyip bizi seyirci olarak oturturlar. Aile bir aradayken yemek yapmaktan ayrı bir keyif alırım.

“En büyük hayalim ödüle layık görülecek edebi bir eser yazmak”

Sizce stil nedir ?

Stilin moda ve popüler kültürle kesişen noktaları olduğunu ama günün sonunda hepsinden bağımsız olarak kendi karakterimizi yansıttığını düşünüyorum. Stil sezonluk veya dönemlik değil, çocukluğumuzdan beri ifademizdir bence.

Gardrobunuzun vazgeçilmez parçaları ?

Her mevsim ihtiyaçlarım arasında jean, deri ceket, babet, kokteyl elbiseleri ve güneş gözlükleri olmazsa olmazlarım.

Favori markalarınız ?

Sanırım en beğendiğim yabancı tasarımcıları sıralarken bu soruya da kısmen cevap vermiş oldum. Tüm zamanların demirbaş markaları; The Kooples, Sandro, Cushnie Et Ochs, Joseph, Opening Ceremony ve All Saints’i çok beğeniyorum.

Stil ikonunuz ?

Jane Birkin, Grace Kelly, Natalie Wood. Günümüzün en beğendiğim isimleriyse Olivia Palermo, Alexa Chung, Kate Beckinsale ve Sienna Miller.

En büyük hayaliniz ?

Ödüle layık görülecek edebi bir eser yazmak en büyük hayalim.

Modaya yakınlığınızı biliyoruz. Baharda bir marka için ayakkabı koleksiyonu hazırladınız. Var mı yeni projeleriniz ?

Artkolik’in online dergisinde sanat ve moda içerikli metinler yazıyorum. Benim için yazmak çok keyifli.

İnternetten alışveriş yapıyor musunuz ? En çok hangi parçaları online almayı tercih ediyorsunuz ?

İnternetten sıkça alışveriş yapıyorum. Kendim için online almayı tercih ettiğim ürünler kozmetik, aksesuar ve ev dekorasyonu için bazı parçalar oluyor. Çocukların oyuncaklarını ve bazı mutfak eşyalarını da online sipariş ediyorum.

GittiGidiyor’un yeni projesi Cadde hakkında ne düşünüyorsunuz?

GittiGidiyor uzun zamandır alışveriş yaptığım bir site. Cadde bence hem fikir olarak hem de pratikte uygulama bakımından çok başarılı bir proje. Güvenilirliği ve ürün yelpazesinin genişliği benim için en önemli tercih sebeplerinden.

 

 

 

Bu konserle sokak hayvanları doyacak
Emine Örnek Kolejlilerin yılbaşı keyfi

  • Hit: 3.538