breaking news

EMITT’e Bursa damgası

27 Ocak 2015 | Highlife
EMITT’e Bursa damgası
EĞLENCE
0

Değerleriyle, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne adını yazdıran Ulu Şehir Bursa’nın köklü kültürel mirası, tarihi ve turizm potansiyeli, İstanbul’da ziyarete açılan EMITT Fuarı’na damgasını vurdu.

Tarihinden, doğasına, kültürel mirasından turistik değerlerine kadar pek çok güzelliği bir arada bulunduran Bursa’nın güzellikleri, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Alanı’nda 4 günlüğüne ziyarete açılan EMITT Fuarı’nda yerli ve yabancı turistlere tanıtıldı. Bursa ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının tanıtıldığı Büyükşehir Belediyesi standında Büyükşehir yayınları da fuar ziyaretçileriyle buluştu. Bursa’nın simgelerinden Karagöz ve Hacivat’ın canlı modelleri de fuarda büyük ilgi gördü, vatandaşlar modellerle fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

EMITT Fuarı’nda TÜYAP Fuar Alanı Karadeniz Salonu’nda gerçekleştirilen oturum ise ‘Turizm Pazarlamasında Bursa’nın Uluslararası Organizasyonlara Üyelik Süreci (UNESCO ve EHTTA)’ konusunu mercek altına aldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, ‘Bursa’da Tarihi ve Kültürel Miras Çalışmaları’ başlıklı sunumunda, Büyükşehir Belediyesi’nin kentte gerçekleştirdiği faaliyetleri örneklerle anlattı. Elbas, Bursa’nın her köşesinde tüm değerlerin ayağa kaldırıldığını hatırlatarak, “Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’da atıl haldeki tarihi yapıları işlevlendirerek kente kazandırdık. Kentte kaderine terk edilen tarihi yapılar, çalışmalarımızla yaşam alanları oluyor” dedi.

“Kentin her köşesinde çalışmalar devam ediyor”

Elbas, restore edilen yapıların çevresiyle birlikte ele alınıp işlevlendirilmesiyle hem kentsel dönüşümün hem de sosyal yaşamın olumlu yönde gelişim gösterdiğini belirtti. Bursa’nın merkezinin yanı sıra 17 ilçede de çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Elbas, 2015 yılında da İznik’in bazilika, tiyatro ve çeşitli yapılarla alakalı çalışmalar için Kültür Bakanlığı ile diyaloğun sürdüğünü söyledi. Bursa’da müzeciliğin önemli bir yer tuttuğunu da kaydederek, “Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla müzelere de ilgi büyük oranda arttı. Geçen yıl 400 bin ziyaretçi, kentteki müzeleri ziyaret etti. Gelecekteki müze hedeflerimiz arasında para, bıçak ve maden müzeleri gibi pek çok müze açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Elbas, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan çalışmalarla kentin değerlerinin korunup yaşatılmasının yanı sıra yaşayan mekanlar oluşturmayı amaçladıklarını da belirtti. Büyükşehir Belediyesi Restoratörü Yüksek Mimar Birben Durmaçalış ise ‘Bursa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne Girme Süreci’ konusunda bilgiler vererek, Bursa’da bu süreçte yapılan hazırlık çalışmalarını anlattı.

Bursa’nın termali

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da ‘Bursa’nın Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne (EHTTA) Üyelik Süreci’ konusunda bilgiler verdi. Bursa’nın tarihi ve kültürü kadar termal değerleriyle de öne çıkan önemli bir kent olduğunu anlatan Usta, “Bursa’nın dahil olduğu termal kentler arasında dünyanın önemli ülkelerinden Budapeşte, Karlovy gibi şehirler de yer alıyor. Kentin değerlerini anlatırsınız ancak bir uluslararası birliğe üye olunduğu takdirde biz Bursa olarak gitsek de gitmesek de birlik tarafından hazırlanan kataloglarda yer alıyor oluşumuz, konuya ilgi duyanların dikkatini çekecektir. Bursa artık EHTTA’ya akreditedir ve termal şehirler listesinde adı geçen bir şehirdir. Bu gelişmelerin sonuçlarını gelecek günlerde göreceğimize inanıyoruz” dedi.

Bursa’yı konu alan oturumun ardından Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı ‘Osmanlı Kıyafetleri Defilesi’ ile ‘Karagöz ve Hacivat’ gösterisi de gerçekleştirildi. Fuarın ziyaretçileri defileyi ve gösteriyi ilgiyle izledi.

 

 

Muazzez Abacı'yı duygulandıran şarkı
Dubai'de BNG rüzgarı esiyor

  • Hit: 1.947