breaking news

“Oyunculuk başka, şöhret olmak başka”

22 Ocak 2015 | Highlife
“Oyunculuk başka, şöhret olmak başka”
MAGAZİN
0

Genç ve yakışıklı oyuncu Hasan Küçükçetin, çarpıcı açıklamalarda bulundu,

 

GENÇLER OYUNCU OLMAK İLE ŞÖHRET OLMAYI KARIŞTIRIYOR

‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Yaprak Dökümü’, ‘Menekşe ile Halil’, ‘Gelmeyen Bahar’, ‘Gulyabani’ gibi dizi ve filmlerde rol alan, şimdilerde ise Atv’nin çok izlenen dizisi Kaçak’ta karşımıza çıkan başarılı oyuncu Hasan Küçükçetin, Filmstudio’ya konuk oldu. Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman gönüllü olarak yer almaya hazır olduğunu belirten Küçükçetin’in, sadece yetenekli değil, altın kalpli olduğu da böylece ortaya çıktı.

OKULDA ÖĞRENDİKLERİMİ SET TECRÜBELERİMLE HARMANLIYORUM

Filmstudio: Bize oyunculuğa giden yolculuğunuzdan bahseder misiniz?

Hasan Küçükçetin: Çok klasik olacak ama küçüklükten beri bir şeyleri canlandırmak dürtüsüne sahiptim. Yaşıtlarım bilindik oyunlar oynarken, ben sokağa bir gün gazino patronu, bir gün itfaiyeci, bir gün kızılderili olarak çıkardım. Lise yıllarında tiyatro topluluğuna katıldım. İçimdeki kıpırtı artık önlenemez noktaya gelmişti, o yüzden konservatuvar sınavlarına girdim. Maalesef, ilk sene kazanamadım ama hiç pes etmedim. Çünkü, kararım kesindi, oyunculuk benim mesleğim olacaktı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavını kazandım. Dört yıllık zorlu bir eğitimin ardından kendimi setlerde buldum. Okulda öğrendiklerimi set tecrübelerimle harmanlıyorum.

DADAYLI GİBİ DELİ DOLUYUM

Filmstudio: Kaçak dizisindeki rolünüzden bahseder misiniz? Dizideki karakteriniz ile benzer yanlarınız var mı?

Hasan Küçükçetin: Dizideki rolümün adı Tahir ama lakabı Dadaylı. Kastamonu’nun Daday ilçesinde doğmuş, polis özel harekata katılmış ve Güneydoğu’nun zorlu şartlarında görev almış. Görevi psikolojik olarak ağır gelmeye başlayınca, yaşadıklarını kaldıramamış ve malulen emekli olmuş. Geri dönmüş, psikolojik tedavi görmüş ve inzivaya çekilmiş. Yıllar sonra eski mesai arkadaşı Serhan’ın kendisinden yardım istemesiyle macerası başlamış. Ben de Dadaylı gibi biraz deli doluyum.

KAÇAK’TA SONSUZ AKSİYON VAR

Filmstudio: İzleyici sizce neden Kaçak’ı izlemeli?

Hasan Küçükçetin: Kaçak’ta bitmek bilmeyen sonsuz aksiyon var. Üç kafadar, mazlumun hakkını koruyor. Hikayemiz evrensel konulara değil, günlük sosyal meselelere parmak basıyor. Gayet samimi ve içten, bizden bir dizi.

KARAKTER BENİ COŞTURUYORSA O ROL BENİMDİR

Filmstudio: Proje seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz?

Hasan Küçükçetin: Proje seçiminde, kadro, yönetmen, senaryo ve yapım şirketi benim için önemli kıstaslardır. Ama, okuduğum karakter bana heyecan veriyor mu, ben ona bir şeyler katabilecek miyim, sorularının cevaplarını bulmaya çalışırım. Heyecanlandırıyor, coşturuyorsa o rol benimdir artık.

HER ROLE VARIM

Filmstudio: Asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?

Hasan Küçükçetin: Kıstaslarıma uyuyorsa, beni heyecanlandırıyorsa, asla oynamam, dediğim bir rol yoktur, her role varım. Hayatta hiçbir şey için de asla demeyi doğru bulmuyorum.

KİLİT İSİM OLMAK İSTERİM

Filmstudio: Oyunculuğa dair kariyer planınız nedir?

Hasan Küçükçetin: Kariyer planım için vazgeçilmez olan baş ilkem, sürekli kendimi geliştirmek, yenilemek ve duruşumu her daim anlamlı kılabilmek. Başta fiziksel olmakla birlikte, her rolde başkalaşım gösterebilmeliyim. Hayata dair paylaşılması gereken her ne varsa, en doğru noktaların kilit isimlerinden olmak isterim.

2014’ÜN EN İYİ DİZİSİ KAÇAK

Filmstudio: Sizce 2014’ün en iyi dizi ve filmleri hangileri?

Hasan Küçükçetin: 2014’ün en iyi dizisi tabi ki “Kaçak” diyorum!

ERKAN CAN YARDIM ETMESEYDİ BURALARDA OLMAZDIM

Filmstudio: Beğendiğiniz ve üstad diye nitelendirdiğiniz oyuncular var mı?

Hasan Küçükçetin: Erkan Can, hem oyunculuğuyla hem de ustalığıyla gönlümde taht kurmuştur. Konservatuvar sınavlarında bana yardım etmeseydi ben şimdi bu günlerimde olmazdım, diyebilirim.

OYUNCULUKTA EĞİTİM ŞART

Filmstudio: Oyuncu olmak isteyen genç arkadaşlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Hasan Küçükçetin: Kesinlikle eğitim diyorum. Geçtiğimiz günlerde bana bir genç sosyal paylaşım sitesinden mesaj yazdı. ‘Hasan Bey, ben oyunculuk eğitimi veren bir okula mı gideyim, yoksa mankenlik yarışmasına mı katılayım?’’ diye sordu. Bu soru, oyunculuğa bakışın ne noktada olduğunun acı bir göstergesi. Tabi ki ona eğitim alması gerektiğini yazdım. Onun cevabı ise şaşırtıcı değil ama acıydı ‘Ama mankenlikten meşhur olanlar daha iyi ve hemen bir yerlere geliyorlar’’ dedi. Oyunculuk bir meslek, biz bu mesleği yapabilmek için eğitim alıyor ve senelerimizi veriyoruz. Eğitim almadan şöhret olmak tabi ki olası,oyunculuk bir yetenek işi sonuçta. Ama, gençler oyuncu olmak ile şöhret olmayı maalesef birbirine karıştırmış durumda.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE HER ZAMAN GÖNÜLLÜYÜM

Filmstudio: 2015 yılı mesajınız nedir?

Hasan Küçükçetin: Dizilerin başlaması ve devam etmesini diliyorum. İyi film projelerinde yer almak ve sosyal sorumluluk projelerinde her zaman gönüllü olduğumun bilinmesini istiyorum. Kavgasız, gürültüsüz, mutlu ve huzurlu bir yıl diliyorum.

 

Sultanlar büyüledi
Müge Uyar “ Kara Ekmek” dizisine dahil oldu

  • Hit: 2.173