breaking news

USTA OYUNCU’DAN TEK KİŞİLİK OYUN

2 Kasım 2015 | Highlife Magazin
USTA OYUNCU’DAN TEK KİŞİLİK OYUN
EĞLENCE
0

 Türk tiyatrosunun önemli oyuncularından, en son geçen sene tek kişilik “Hitler” adlı oyunuyla onbinlerce seyirciye ulaşan, bir çok tiyatro ödülü kazanan Burak Sergen, bu kez “Çingene Boksör” ile yaşanmış bir hayat hikayesi üzerinden, tiyatroseverlere usta oyunculuğunu sundu.

Türk tiyatrosunun önemli oyuncularından Burak Sergen, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda sergilediği tek kişilik oyunu”Çingene Boksör”ile asrın yarası olan ırkçılığı ele aldı.

Johan “Rukelie” Trolmann’in biyografisine dayanan oyunda, 1933 Almanya Yarı ağırsiklet boks sampiyonu olan ama çingene olduğu için ünvanı elinden alınan Trolmann 1944 Toplama ve çalışma kampı olan Neungamme’de öldürülmüştür.

Rike Reiniger tarafından yazılan oyun, Dr. Phil Gülen İpek Abalı tarafından Türkçe’ye çevrildi. Almanya’da da sahnelen “Çingene Boksör”, ilk kez Türk tiyatro sahnesinde Burak Sergen’intek kişilik gösterisiyle hayat buldu.

Başarılı oyuncu Burak Sergen, “Çingene Boksör” ile sergilediği oyununun sonunda seyirciler tarafından büyük alkış topladı. Kerem Kuraner’in yapımcılığını üstlendiği oyunun yönetmenliğini Emrah Elçiboğa, müzik tasarımını Hakan Şavklı, kostüm tasarımını Serdar Başbuğ üstlenirken, dekor tasarımı Emrah Elçiboğa, ışık tasarımı ise Aslı Atasoy’a aittir.

Burak Sergen ile “Çingene Boksör” tekrar,2 Kasım’da Ali Poyrazoğlu Tiyatrosun’da, 4 ve 18 Kasım’da Duru Tiyatro sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

 

 

 

 

 

Gülben Ergen-Sümeyye Erdoğan buluşması
İşte Demek Akalın'ın yeni evi

  • Hit: 4.244