breaking news

“Adam Olacak Çocuk” Nostaljisi Yaşatılacak

29 Ocak 2016 | Highlife Magazin
“Adam Olacak Çocuk” Nostaljisi Yaşatılacak
EĞLENCE
0

Türk televizyon yayınlarının eşi olmayan bir efsanesidir “Barış Manço ile 7’den 77’ye Programı”. 1988 yılında başlayan 1997 yılında sonlanan ama hiç eskimeyen ve 28 sene sonra bugün hala hafta sonları TRT’de tekrarları izlenen bir efsane program.

Süreç içinde 140 farklı ülkeyi dolaşarak Ekvator’dan Kutuplara yaklaşık 800 bin km’den fazla yol giden, Türkiye’yi ve dünyayı karış karış gezerek, Türk Kültürünü dünya kültürü ile buluşturan, dünya kültürlerini ve dünyanın neresinde ne yaşanıyorsa Türkiye’ye tanıtan “Barış Manço ile 7’den 77’ye Programı” örneği olmayan bir televizyon efsanesidir.

Bu efsane TV programının yayına girişinin 25’inci yılı nedeniyle programın yapımcısı ve yönetmeni Erkmen Sağlam dünyanın dört bir yanında çektiği fotoğraflarla ilk olarak “Milli Saraylar Müzesi Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde” bir sergi açmıştı. 7’den 77’ye ekibi bu kez, Deepart organizasyonu ile Barış Manço ile 7’den 77’ye Fotoğrafları Sergisini ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında sergilemeye başlıyor.

Alt yazılı fotoğraflarıyla belgesel nitelikli “Erkmen Sağlam’ın Objektifinden Barış Manço ile 7’den 77’ye Fotoğrafları Sergisi” yurt içinde ve yurt dışında ülkemiz kültürünün tanıtımına bu sergiler aracılığıyla katkı sağlamayı sürdürecek.

Adeta bir turne niteliği olan sergiler zincirinin ilk durağı Ankara Next Level Alışveriş merkezi olacak. 29 Ocak’ta başlayacak sergi 15 Şubat’a kadar Next Level ziyaretçileri ile buluşacak.

30 Ocak saat 16.00’da açılışı yapılacak olan sergi, kültür sanat alanında birçok projede dikkat çeken TRT Ankara radyosu ile tanıdığımız İzzet Öz’ün sunumu ile başlayacak. Açılış programı kapsamında 7’den 77’ye görüntüleri davetliler ile paylaşılacak. Mançoloji albümünün aranjörü Eser Taşkıran yönetiminde 24 Ayar eşliğinde 7’den 77’ye şarkılarıyla Meltem Taşkıran konser verecek. Mine Abla’nın piyanosu eşliğinde “Adam Olacak Çocuk” nostaljisinin tekrar yaşatılacağı etkinlikte çocuklar şarkılar söyleyerek yarışacak.

29 0cak’ta ziyaretçilere açılacak sergide, Barış Manço’nun Kuzey Kutbuna uzanan yolculuğundan Borneo Adası seyahatine kadar birçok fotoğrafı yer alıyor. Son “Kuru Kafa Avcısı” ile tanışan Barış Manço’nun ilginç fotoğraflarının yer aldığı “Barış Manço ile 7’den 77’ye fotoğrafları Sergisi” ile usta sanatçı aramızdan ayrılışının17. yılında Next Level’da anılacak.

Detone Olan Damat Adayına Beyaz Bir Şans Daha Verdi
"KAPI ÇARPTI" SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

  • Hit: 196