breaking news

TUĞBA ÖZAY ŞEHİT ASKER ÇOCUKLARINI BAĞRINA BASTI

9 Ocak 2016 | Highlife Magazin
TUĞBA ÖZAY  ŞEHİT ASKER ÇOCUKLARINI BAĞRINA BASTI
MAGAZİN
0

Umutlu Yarınlar Projesi’ne destek vermek amacıyla Van’a gelen ünlü sanatçı Tuğba Özay, ziyaret ettiği Nurşin İlköğretim Okulu’nda, şehit asker çocuklarını görünce duygulu anlar yaşadı.
Umutlu Yarınlar Projesi’ne destek sunmak için tubistleriyle birlikte Van’a gelen ünlü sanatçı Tuğba Özay, Nurşin, Yumrutepe ve Derebeyi Köyü İlköğretim Okullarını ziyaret ederek, burada okuyan çocuklara kırtasiye ve giyim yardımlarında bulundu. Nurşin İlköğretim Okulu’nda, 2009 yılında Urfa Ceylanpınar’da vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen Nusret Sabır’ın çocukları Cennet ve Cebrail kardeşleri tanıyan Özay, duygulu anlar yaşadı. Şehit çocuklarını bağrına basan Özay, onlarla sohbet edip, şakalaştı. Çocukluğundan beri Türkiye’de akan kana gözyaşı döken, kalbi acıyan, üzülen biri olduğunu vurgulayan Özay, “Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünnisi’yle bu ülke, kardeşçe yaşamalıdır. Polislerimiz ölmesin, askerlerimiz ölmesin. Türk ölmesin, Kürt ölmesin, Alevi ölmesin, kimse ölmesin. Bu çocuklar siyaset, politika, savaş nedir, bilmez. Bizlerde çocuktuk, bizlerde bilmiyorduk. Savaşı öğretmesinler bize. Bize barışı, kardeşliği öğretsinler. Bu çocuklar öğretmen, avukat, mühendis olmak istiyor. Bırakın çocukların hayallerini batırmayalım. Onların hayallerini daha da genişletelim. Ben siyaset istemiyorum. Ben sadece insan odaklı düşünüyorum. Sevgiyi çoğaltmak istiyorum. O küçük çocuğumuzun adı Cennet’ti. Cennet gibi çiçekler açıyordu. O çocuk bu ortamdan, bu yaşanılanlardan bihaberdir. Keşke hep beraber, her zaman bihaber olsaydık. Kimse ölmesin” dedi.
Daha sonra okulun karşısında bulunan askerleri ziyaret edip kendilerine hayırlı teskereler dileyen Özay, beraberindekilerle Bak Hele Bak Kahvaltı Salonunu gezdi.

Engin Altan baba oldu
Zor karar verdi

  • Hit: 219