breaking news

Resmin üçüncü boyutu bu sergide

18 Şubat 2016 | Highlife Magazin
Resmin üçüncü boyutu bu sergide
EĞLENCE
0

Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren Rölyef Atölyesi kursiyerleri, 3 boyutlu şekillendirme tekniğiyle yaptıkları kağıt rölyefleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi’nde (NİLSEM) rölyef eğitimi alan kursiyerler, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde Rölyef Sergisi açtı. Eğitmenliğini İdris Özdoğan’ın yaptığı serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkanvekili

Zekeriya Işık, İhsaniye Mahalle Muhtarı Selami Cengiz ve çok sayıda sanatsever katıldı. NİLSEM’de eğitim gören 19 kursiyerin 70 eserinin sergilendiği Rölyef Sergisi’nin açılışını Başkanvekili Zekeriya Işık yaptı. Işık, Rölyef Atölyesi Eğitmeni İdris Özdoğan’a Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek ve plaket vererek, çalışmaları için kutladı. Rölyef Atölyesi Eğitmeni İdris Özdoğan da amaçlarının insanların boş vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Özdoğan, “Rölyef Atölyesi’nde öncelikle sanatçı yetiştirme derdinde değiliz. Daha çok kursiyerlerimizin boş zamanlarını anlamlı hale getirerek ve terapi mahiyetinde çalışmalar yapıyoruz. 3 boyutlu şekillendirme tekniği ile resimde mevcut olan boyutu 3 boyutlu hale getiriyoruz. Bunu yaparken işimizin özelliği olan bazı teknikleri kullanarak tablolar ortaya çıkartıyoruz ve aydınlatma kullanarak da farklı bir renk katıyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nin yılbaşında çekilmiş fotoğrafını özel tekniklerle rölyef haline getirdiklerini söyleyen Özdoğan, sergide yer alan eseri Başkan Bozbey’e hediye etmek istediklerini kaydetti. Kurs eğitmeni İdris Özdoğan, sergide Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarından Osmanlı motiflerine kadar çok sayıda eserin yer aldığını belirtti. Rölyef Atölyesi kursiyerlerinden Hacer Oruç da kağıt rölyef sanatının resim okuma sanatı olduğunu kaydetti. Oruç, “Çok zor değil. ilk olarak resmi iyi okumak gerekiyor. Biz tam anlamıyla okuyamıyoruz ama onu okumak da ayrı bir sanat. Rölyefle uğraşırken stresimi atıyorum, zevk alıyorum ve farklı dünyalara akıp gidiyorum. En büyük zevki ise tamamladığım eseri evimin en güzel köşesine yerleştirdiğimde yaşıyorum” diye kaydetti.

 

Dilek Ay "Kurşun Masum" adlı albümü çıktı
FLAMENKO’NUN DİVASI SARA BARAS GELİYOR

  • Hit: 305