breaking news

Abdal’dan Leyla Gencer Anısı’na: Bir Deyiş Bir Arya

4 Mart 2016 | Highlife Magazin
Abdal’dan Leyla Gencer Anısı’na: Bir Deyiş Bir Arya
KONSER
0

Ervah-ı Ezelde albümü ile büyük çıkış yakalayan ve halk müziği severler tarafından ilgili ile takip edilen İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Abdal Haluk Tolga İlhan büyük İstanbul konserine hazırlanıyor. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde 10 Nisan akşamı gerçekleşecek olan konserde İlhan, bir ilki de gerçekleştirmeyi planlıyor.

Haluk Tolga İlhan, bir anlamda Leyla Gencer şan ekolünün dönemimizdeki son temsilcilerinden. Leyla Gencer’in ve Ruhi Su’nun şan eğitiminde büyük önemi olan Apollo Granforte’nin “Bercanto” tekniği ile şarkı söylemi stilini, günümüzde devam ettiren İlhan, 10 Nisan’da gerçekleşecek konserde ilk defa bir halk müziği konserinde dinleyicilerine Leyla Gencer anısına bir arya eseri de sesledirecek.

Bilkent Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra kendisine Opera Reading Clup of Hollywood yarışmasında yılın en iyi tenorü ödülünü getiren başarılı sahne performansının halk müziğindeki yansımalarını izlemek müzik tutkunları için büyük bir şans olacak.

10 Nisan akşamı Leyla Gencer Opera ve Sanaet Merkezi’nde, Pir Sultan Abdal’dan Aşık Mahzuni Şerif’e, Kul Himmet’ten Nesimi’ye, Şah Hatayi’ye Anadolu kültürünün temelini atan ozanlarımızın eserlerini farklı dillerdeki söyleşi ve yorumu ile Abdal’ın en sevilen çalışmaları eşliğinde dinleyeceğiz.

Çağan Irmak ve oyuncu dostlarından muhteşem konser
YILDIZ TİLBE SEVENLERİYLE BULUŞUYOR

  • Hit: 147