breaking news

COŞKUN SABAH: “BİZİM ZAMANIMIZDA BUGÜNKÜ GİBİ BİR MEDYA OLSAYDI, HEYKELİMİZİ DİKERLERDİ”

31 Mart 2016 | Highlife Magazin
COŞKUN SABAH: “BİZİM ZAMANIMIZDA BUGÜNKÜ GİBİ BİR MEDYA OLSAYDI, HEYKELİMİZİ DİKERLERDİ”
KONSER
0

Ünlü sanatçı Coşkun Sabah, Zeytinburnu’nda sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerini sevenleri için seslendiren Sabah, en sevdiği eserinin ‘Baharı Bekleyen Kumrular Gibi’ olduğunu belirterek, ‘Bu eser şarkıcılığa geçişimde çok önemli oldu. Bu eser ile 45’lik plakta rekor kırdık. O zamanlar magazin diye bir şey yoktu. Bugünkü gibi bir medya olsa bizim heykelimizi dikerlerdi” dedi.
Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden Coşkun Sabah, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne aldı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından organize edilen konserde sahne alan Sabah, birbirinden güzel eserlerini sevenleri için seslendirdi. Konsere gelen vatandaşlar, Sabah’ın seslendirdiği şarkılara eşlik ederek coşku dolu anlar yaşadı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da konsere katılarak vatandaşlarla birlikte Coşkun Sabah’ın seslendirdiği şarkıları dinledi. Konser sonrasında ise Başkan Murat Aydın, Coşkun Sabah’a çiçek takdim etti.
Zeytinburnu’nda sahne alarak performansıyla dinleyenlere keyifli anlar yaşatan Coşkun Sabah, kendisi için en önemli olan eserinin ‘Baharı Bekleyen Kumrular Gibi’  şarkısı olduğunu belirterek, “Bu eser şarkıcılığa geçişimde önemli olduğu için önemli. 23 yaşındayken besteledim ve Bülent Ersoy’a götürdüm. Hemen ver bunu albüm yapalım dedi. O zamanlar 45’lik plaklar var. Yaptık, Türkiye yerinden oynuyor, bütün Türkiye ‘Baharı Bekleyen Kumrular Gibi’ isimli eser dinliyor. Eser, Türkiye’de 45’lik plakta rekor sahibidir. Biri Berkant’ın ‘Samanyolu’ isimli eseri diğeri de Bülent Ersoy’un ‘ Baharı Bekleyen Kumrular Gibi’ isimli seslendirdiği eser. Çok büyük sükse ve çok büyük satış yapmıştı. Biz de bu şarkının bestecisi olarak çok büyük prim aldık. Ama o zamanlar televizyonlar yok. Bir TRT var. O da siyah beyaz. O zaman magazin diye bir olay yoktu. Sonucunda ancak Maksim Gazinosu’na gelenler ya da diğer gazinolara gidenler şahit oluyorlar performansınıza . Yoksa bugünkü gibi bir medya olsa, bizim heykelimizi dikerlerdi o zaman” şeklinde konuştu.

“COŞKUN SABAH BİZİM YILDIZLARIMIZIN İÇERİSİNDE PARLAYAN BİR YILDIZDIR”
Coşkun Sabah’ın, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli değerlerden bir tanesi olduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Coşkun Sabah sağ olsun Zeytinburnu’muzda halkımızla buluştu. Ben öncelikle  Zeytinburnu halkına müteşekkirim. Bize bu güzel organizasyonları yapma yetkisini dört kez verdiler. Onlarla, hemşehrilerimizle bu değerimizi Coşkun Sabah’ı bir araya  getirmiş olduk. Benim gençlik yıllarımda, hatta hani gençken insan  aşkı vesairesi de oluyor, o hüzünlü zamanlarda duygusal atmosferlerde çok çok şarkılarını dinlerdik. Bu akşam da Zeytinburnu’nda hemşerilerimiz ile beraber oldular. Türkiye’nin bu değerler sahip çıkması lazım. Özellikle yerel yönetimlerin sahip çıkması lazım. Coşkun Sabah bizim yıldızlarımızın içerisinde parlayan bir yıldızdır. Zeytinburnu’muzu şereflendirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YAŞAR ÖZEL’DEN NOSTALJİ GECESİ
ÜNLÜLER KAYAHAN İÇİN SÖYLEDİ

  • Hit: 841