breaking news

EMEKLİ ÖĞRETMEN MUDANYA SEVDASINI MAGNETLERE İŞLİYOR

22 Mart 2016 | Highlife Magazin
EMEKLİ ÖĞRETMEN MUDANYA SEVDASINI MAGNETLERE İŞLİYOR
EĞLENCE
0

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Gülderen Öz, Mudanya sevdasını kendi elleriyle yaptığı magnetlere işliyor.
Buzdolabı, kapı ve duvar süsü olarak kullanılan magnetlere ve çeşitli objelere Mudanya ile alakalı unsurlar işleyen Gülderen öğretmen, “Magnetlere Mudanya’nın tarihi, kültürel ve turistik simgeleri işliyorum. El emeği ve göz nuru magnetlerle ilçemizin tanıtımını yapıyorum” dedi.
Mütareke Evi önünde açtığı mütevazı tezgâhında eserlerini sergileyen Gülderen Öz’ün eserleri ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Magnet ustası Gülderen öğretmen tarafından yapılan ve satışa sunulan süsler büyük rağbet görüyor. Öz, yelkenli gemiden ev motiflerine, Mütareke Evi’nden balık figürlerine kadar çeşitli magnetleri tezgahında satışa sunuyor.
Gülderen öğretmen, “İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler Mudanya hatırası almak istiyor. lçemizin tanıtılmasına öncülük ediyorum. En son çalışmamda magnet üzerine Mudanya haritası çizerek, onlara yol göstermeye çalıştım. Bu magnetler aynı zamanda açacak olarak kullanıldığı için her zaman el altında tutulacak” dedi.

BAUN, TUĞBA YURT'U KONUK ETTİ
Tiyatrocu Ahu ve Suat Sungur çifti, oğullarının okulunda anlamlı bir gösteriye imza attı

  • Hit: 5.792