breaking news

‘İSTANBUL GRAVÜRLERİ’ SERGİSİ AÇILDI

5 Mart 2016 | Highlife Magazin
‘İSTANBUL GRAVÜRLERİ’ SERGİSİ AÇILDI
KÜLTÜR SANAT
0

1. Uluslararası “Engravist” Sanatsal Etkinlikler Bulusması kapsamında hazırlanan “Istanbul Gravurleri” sergisi acıldı. Turkiye’de yapılmıs¸ en buyuk organizasyon olma ozelligini tasıyan sergi, 5 ayrı ulkeden sanatcıları agırlıyor.
Yıldız Teknik Universitesi Sanat ve Tasarım Fakultesi ile Basbakanlık Yurt Dısı Turkler ve Akraba Topluluklar Baskanlıgı isbirligi ile duzenlenen Engravist Uluslararası Istanbul Baskıresim Etkinlikleri sergisinin acılısına yurtici ve yurt dısından cok sayıda akademisyen ve davetli katıldı. Yuksel Sabancı Sanat Merkezi’ndeki serginin acılısında bir konusma yapan Yıldız Teknik Universitesi Sanat ve Tasarım Fakultesi Iletisim Tasarımı Bolumü Baskanı Doc¸Dr. Lutfu Kaplanoglu, bu yıl ilkini gerceklestirdikleri etkinligi geleneksel hale getirmeyi amacladıklarını soyledi. Sergiye katılan sanatcılara tesekkur eden Doc¸ Dr. Kaplanoglu, daha sonra katılımcılara tesekkur sertifikalarını takdim etti.
Sempozyum, calıstay ve bir de serginin yer aldıgı gravur alanında simdiye kadar Turkiye’de yapılmıs¸ en buyuk organizasyon olma ozelligini tasıyan 1. Uluslararası “Engravist” Sanatsal Etkinlikler Bulus¸ması kapsamında 5 ayrı ulkeden sanatcılar agırlanıyor. Etkinlik paralelinde duzenlenen “Istanbul” temalı calıstayın sonunda uretilen eserlerin de yer aldıgı sergide 70 sanatcı tarafından hazırlanan 107 ‘Istanbul’ temalı gravur yer alıyor.

İSTANBUL GRAVÜRLERİNİN ÜRETİLMESİ AMAÇLANIYOR
“Engravist” Sanatsal Etkinlikler Bulusması, Istanbul’un sahip oldugu koklu kulturel mirasın “Istanbul” temalı gravur calısmaları aracılıgı ile Balkanlar ve diger akraba topluluklar arasında tanıtılması ve ozellikle gunumuz Istanbul gravurlerinin uretilmesini saglamayı amaclıyor. Istanbul’un tarihi ve kulturel mirasının tanıtımı ile turizmine de buyuk katkı saglayacak bu yıl ilki gerceklestirilen etkinligin onumuzdeki yıllarda da tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi, bu sayede Yıldız Teknik Universitesi’nin bir gravur muzesi altyapısına da kavusturulması amaclanıyor. Etkinlik ayrıca ulusal ve uluslararası katılımcılar arasındaki iletisimin guclendirilmesine, bilgi ve tecrube paylasımının artırılmasına da katkı saglayacak.
Yuksel Sabancı Sanat Merkezi’ndeki ‘Istanbul Gravurleri’ sergisi 30 Mart’a kadar gezilebilecek.

Fotoğraflarla “Kadına şiddete hayır” dediler
ŞİİR KIRAATHANESİ’NİN KONUĞU ŞAİR ATLANSOY

  • Hit: 521