breaking news

LEBLEBİ TOZU’NUN GALASI YAPILDI

26 Mart 2016 | Highlife Magazin
LEBLEBİ TOZU’NUN GALASI YAPILDI
FİLM-DİZİ
0

Çekimleri Çorum’da yapılan Leblebi Tozu filmi vizyona girdi.
Sinemaseverlerin merakla beklediği filmde sevilen oyuncu  ve Ferdi Kurtuldu gibi isimler rol aldı. Yapımcılığını Fix Film, yönetmenliğini ise Hakan Eser’in üstlendiği Leblebi Tozu’nun senaryosunu Nimet Erdem ve Kudret Ayşe Yılmaz kaleme aldı.
Filmde ünlü oyuncu Metin Yıldız’ın kısa yoldan para kazanma sevdalısı Ali’yi canlandırıyor. Karanlık bir tarafı vardır ve karanlık işlerden zevk alan Ali’nin bu kolay para sevdası peşinde yolu Çorum’a düşer. Ali ve 2 arkadaşı güvendikleri bir iş için Çorum’ da arkası kesilmeyen komedi yüklü bir maceraya atılıyorlar. Ali isimli karakterin hikayesinin anlatıldığı filmin çekimleri Çorum’un tarihi mekanlarında ve kent merkezinde yapıldı. Hakan Eser’in yönetmenliğindeki çekimlerde ayrıca tarihi Belediye binası, Dikiciler Arastası ve Hititlerin başkenti Hattuşa gibi mekanlar da kullanıldı.
Çorum MB sinemalarında gerçekleştirilen filmin galasına AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,
Yönetmen Hakan Eser, film oyuncuları ve davetliler katıldı.
Çorumlu olmadı halde tüm Çorumlular gibi kendisinin de heyecanlı olduğunu dile getiren yönetmen Hakan Eser, “Çorum’a katkımız olabildiyse, Çorum’u bir katkı tanıtabildiysek ne mutlu bize. Bütün Çorumluları filmimize bekliyoruz. Ailece izlenecek tertemiz, küfürsüz bir komedi yaptık” dedi.
Sosyal medyada “Çorumlu Amir” olarak tanınan ve Çorum’la özdeşleşen Amir Zakaria ize, filmin çok güzel olduğunu belirterek, filmde küfür olmadığını, tertemiz olarak nitelediği Leblebi Tozu filmini herkesin izlemesi için çağrıda bulundu.
‘Çorum’a yerleşmeyi düşünüyor musun’ sorusuna ise Zakaria, , “Benim okul devam ediyor şuan. Okul bitsin ben buraya yerleşirim” sözleriyle yanıt verdi.
‘ANADOLU’DA FİLM ÇEKMEK HEM ANADOLU HALKI HEM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’
Filmin başrol oyuncusu Metin Yıldız ise, 2011 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde bir trafik kazası geçirdiğini hatırlatarak, “Ciddi bir kazaydı. Üç gün Çorum Devlet Hastanesi’nde yattım. Orada doktorlar şaka olsun diye “Çorum’da bir şey yap iğne yaparız, yaranı acıtırız” falan derken o günde bugünleri konuşuyorduk aslında. Doktor arkadaşlara da selam ederim. Filmi yaptık yani.
Anadolu’da film çekmek hem Anadolu halkı hem bizim için çok önemli ve özeldi. Çünkü insanlar kendi memleketimizde yaşadığımız halde, Anadolu topraklarında yaşadığımız halde Anadolu hakkında o kadar çok şey bilmiyoruz ki bizde buraya geldiğimizde çok şey öğrendik. Tarih hakkında, medeniyet hakkında. Umarım film sayesinde Çorum’un bu engin tarihi hakkında bilgi sahibi olacaklar. Dünyanın ilk medeniyetinin burada olduğunu öğrenecekler. Bu manada çok önemliydi. Gayet güzel, komik bir film”
Filmin oyuncuların Fulden Akyürek ise, “Filmin çekimleri 1.5 ay sürdü. Çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Setler dağılır arkadaşlıklar biter bizim arkadaşlıklarımız bitmedi. Çok sıcak eğlenceli bir film oldu. Heyecanlıyız bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Çorum leblebisi ile ilgi görüşleri sorulan film oyuncularından Ferdi Kurtul da, “Çorum leblebisi ile ilgili her şeyi dünya söylemiş ben ne söyleyim. Burada keyifli film çektik. Eğlendik. Zor günlerde yaşadık. Doğal bir plato Çorum. Doğa ve kültür olarak da çok güzel bir yer burada olmaktan mutluyuz. Çorum’u içinde barındıran bir film çektik” şeklinde konuştu.
“BUGÜN BİR KEZ DAHA ANLADIK Kİ LEBLEBİDE ÇORUM’UN BUNDAN, SONRA LEBLEBİNİN TOZU DA ÇORUM’UN”
Galada açıklamalarda bulunan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, zaman zaman Çorum leblebisi ile ilgili tartışmalara gönderme de bulunarak, “Çorum’un meşhur leblebini Türkiye’ye bir kez daha göstermiş olduk. Leblebi Çorum’un mu başka bir yerin mi diye daima tartışırdık. Bugün bir kez daha anladık ki leblebide Çorum’un bundan, sonra leblebinin tozu da Çorum’un. Anadolu7nun ortasında bir inci gibi duran gerek Çorum’un güzelliklerini doğal ve kültürel güzelliklerini bize verdiler. Bundan sonra bu tür çalışma yapmak isteyen herkesi Çorum’a davet ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, Leblebi Tozu filminin Çorum’un tanıtımına önemli bir katıda bulunacağına inandığını belirterek, “Teşvik eden onları destekleyen Çorum belediyesi ve sponsorlara teşekkür ediyorum. Filmde emek vermeden kısa yoldan kazanma hevesi Çorum’da ve Çorumlularda yok. Burada kazanmanın, emek vererek helal olacağını, doğru olacağına inanan insanlarız. Çorum’un doğası kültürü kadar filmi ile tanıtımı bize büyük avantajlar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

PARAMPARÇA 59.BÖLÜM 'DENİZ GEÇMİŞİYLE YÜZLEŞİYOR'
''AZAZİL 2: BÜYÜ” GALADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

  • Hit: 5.457