breaking news

Nilüfer Kadın Korosu’ndan muhteşem konser

2 Mart 2016 | Highlife Magazin
Nilüfer Kadın Korosu’ndan muhteşem konser
KONSER
0

Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı Gemlik Şubesi’nin Nilüfer Belediyesi Nilüfer Kadın Korosu ile ortaklaşa düzenlediği ve artık gelenekselleşen konserlerden altıncısı öğrencilere burs geliri sağlamak için gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde Manastır Kültür Merkezi’nde Gemlikliler’in huzurundaydı.
Konserin teması Yeşilçam Film müzikleri olunca, gecenin tartışmasız en büyük konuğu Yeşilçamın yaşayan efsanelerinden ünlü aktör Eşref Kolçak oldu. Kolçak’ın başrolünde oynadığı 1962 yapımı “Dağlar Bulutlu Efem”, işgalci düşmana aman vermeyen bir efeyi konu alıyordu. Eşref Kolçak, şeref konuğu olarak izlediği konserin sonunda sahneye çıkarak filmde canlandırdığı Yalnız Mehmet Efe’yi anlatan “Dağlar Bulutlu Efem”i seslendirince, yer yerinden oynadı. Kolçak’ın seslendirdiği türküye, Koza Kültür Sanat Merkezi’nden Sinan Ülker ve Gülay Bozkurt zeybek oynayarak eşlik etti. Güzel görüntülerin yaşandığı sahne şovu izleyenlerden büyük alkış aldı.
SANAT MÜZİĞİNDEN YEŞİLÇAM FİLM MÜZİKLERİNE
Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin “2015 Kültür Ödülü”nü verdiği koronun konseri iki bölümden oluştu. Birinci bölümünde hicaz, segah muhayyer kürdi makamında eserler seslendiren koro, ikinci bölümde eski Yeşilçam filmlerinden şarkılarla gönüllerde taht kurdu. Nostalji dolu konserde; “Hababam Sınıfı”, “Senede Bir Gün”, “Sevemez Kimse Seni”, “Dert Ortağım Benim”, “Gurbet İçimde Bir Ok”, “Samanyolu”, “Dudaklarımda Arzu”, “Arım Balık Peteğim”, “Sevemem Artık”, “Mavi Boncuk” şarkıları seslendirildi. Konserde Gülay Sürücü ve Aynur Öztan solist olarak görev yaptı.
Konserin tüm gelirleri ANAÇEV Gemlik Şubesi’nce burs için kullanılacak. Gemlik ANAÇEV her yıl 50 öğrenciye burs veriyor. Anaçev Şube Başkanı Meziyet Tunalı, Şef Dr. Aysel Gürel ve Eşref Kolçak’a çiçek vererek teşekkür etti.

 

 

YILDIZ TİLBE SEVENLERİYLE BULUŞUYOR
NECO, BURSALI MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU

  • Hit: 142