breaking news

OYUNCU KEMAL KURUÇAY: ‘’TİYATRO MESAJ VERMELİ, SANATTA MEMURİYET OLMAMALI’’

17 Mart 2016 | Highlife Magazin
OYUNCU KEMAL KURUÇAY: ‘’TİYATRO MESAJ VERMELİ, SANATTA MEMURİYET OLMAMALI’’
MAGAZİN
0

Küçükçekmece’de düzenlenen söyleşide konuşan oyuncu Kemal Kuruçay, tiyatro ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Tiyatro oyunlarının da topluma mesaj vermesinden yanayım. Devlet tiyatrolarında istediğiniz rolü istediğiniz şekilde oynayamazsınız. Memuriyet var çünkü. Ancak ben sanatta memuriyet olmayacağını düşünenlerdenim” dedi.
Ekranların gülen yüzü sevilen oyuncu Kemal Kuruçay, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği “Yüzümüzü Güldürenler” adlı söyleşi programında oyunculuk ve tiyatroyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı.
Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programda, Gurbetçiler, İnce İnce Yasemince , Reyting Hamdi, Sıkıysa Yakala, Zengin Kız Fakir Oğlan, Mandıra Filozofu ve daha nice TV dizisi ve sinema filminde oynadığı karakterlerle izleyicinin gönlünde taht kuran Kemal Kuruçay, Veysel Diker’in sorularını yanıtladı.

“TESADÜFEN OYUNCU OLDUM AMA İYİ Kİ DİYORUM”
“Tesadüfen oyuncu oldum” diyerek, oyunculuğunun hikayesini katılımcılarla paylaşan Kuruçay, “ODTÜ’de tiyatro yarışmaları vardı. Bana küçük bir rol verdiler. TRT çekime gelmişti, bizim oyunu seçtiler. Oyun bitti, alkış kıyamet koptu. Ben işletme okuyordum. Bıraktım. Tiyatro eğitimine başladım. İyi ki oyuncuyum, başka bir iş yapamazmışım” dedi.

“TİYATRO OYUNLARI BİR MESAJ VERMELİ”
Kemal Kuruçay, bir oyuncu olarak her daim tiyatroyu tercih ettiğini ifade ettiği konuşmasında, “Yalnızca ekonomik sebeplerden dizilerde oynuyorum. Tiyatroda para kazanacağımı bilsem, dizilerle hiç uğraşmam. Tiyatro oyunlarının da topluma mesaj vermesinden yanayım. Bizler, çok huzurlu, zengin, özgür bir toplum değiliz. Sanatçıların, halkı düşünmesinden yanayım” diye konuştu.

“SANATTA MEMURİYET OLMAMALI”
Devlet tiyatrolarına da eleştiri getiren Kemal Kuruçay, “Devlet tiyatrolarına gidiyorum. İlk baktığım şey, dekor- kostüm oluyor. Çok güzel hoşuma gidiyor. Ama devamında oyun başlıyor. İstiyorum ki oradaki bir iki oyuncu beni götürsün, sürüklesin. Yeteneksiz oyuncular görüyorum. Dekor-kostümün bir anlamı kalmıyor. Devlet tiyatrolarında istediğiniz rolü istediğiniz şekilde oynayamazsınız. Memuriyet var çünkü. Ancak ben sanatta memuriyet olmayacağını düşünenlerdenim” diye konuştu.
Sanatçı, katılımcıların sorularını da yanıtlarken, bir Ankaralı olarak, Kızılay’da yaşanan terör olaylarını nefretle kınadığını da dile getirdi.

SETİN NEŞE KAYNAĞI OLDULAR!
Anne oğul baş başa

  • Hit: 1.222