breaking news

PERA’DA SERGİ ŞÖLENİ

4 Mart 2016 | Highlife Magazin
PERA’DA SERGİ ŞÖLENİ
CEMİYET
0

Dünya sanatına verdiği önemle adından sıkça söz ettiren Pera Müzesi, şubat ayında iki yeni sergiye ev sahipliği yapıyor. “Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi” ve “Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” başlıklı sergilere ev sahipliği yapan Pera Müzesi, bu sergilerin açılışı önceki akşam düzenlenen bir kokteylle yapıldı.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kurucuları İnan Kıraç ve İpek Kıraç ile vakfın Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılış davetine iş ve sanat dünyasından ünlü simalar katıldı.

Metafizik üzerine yapıtlarıyla gerçek üstücülüğe esin kaynağı olan, Roma, Girorgio ve Isa de Chirico Vakfı işbirliğiyle sergilenen Giorgio de Chirico’nun eserleri sergiye katılan davetliler tarafından büyük beğeni topladı.Sanatçının yaklaşık 70 resim,2 litografi serisi ve 10 heykelini bir araya getiren sergi, 1909 tarihli erken dönem eserinden 1970’lerin ortalarına son dönem yapıtlarına kadar uzanıyor.

“Anı ve Süreklilik” sergisi ise iki kuşak tarafından sürdürülen modern ve çağdaş sanat eserleri içeren bir özel koleksiyonu ele alıyor. Sergi için oluşturulan seçki, Türkiye’de özel koleksiyonerlik anlamında az bulunan, belli bir bilinç ve sürekliliğe sahip Huma Kabakcı koleksiyonuna tematik eğiliyor.

Her iki sergi de 1 Mayıs 2016 tarihine kadar Pera Müzesi’nde gezilebilir.

 

18. Dostluk ve Dayanışma gecesi
Ünlüleri buluşturan lansman

  • Hit: 826