breaking news

PERISPRI PERA’DA AÇILDI

12 Mart 2016 | Highlife Magazin
PERISPRI  PERA’DA  AÇILDI
DAMAK TADI
0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Türkiye Batı Avrupa ve Kuzey Amerika bölgesel  grubunu kapsayan ülkeleri temsil etmek üzere UNESCO tarafından heryıl Pariste düzenlenen etkinliklere davet edilen ve 450 eserle katılan ünlü mimar, seramik sanatçısı ve heykeltraş Cahide Erel Paris dönüşü Türkiye’de ki yabancı misyon, sanat ve cemiyet hayatından seçkin konukların katıldığı yemek davetinde hem Perispri Lezzet Hane’nin açılışını hem de sergideki Türk Kadının başarısını misafirleriyle kutladı.

Pera’da yaşamış Bizans, Ceneviz, Türk, Ermeni ve Rum kültürlerinin yemek alışkanlıklarından esinlenerek hazırlanan menüsü ile bu yıl İstanbul yeme-içme sektörüne 2 çok değerli konsept restaurant, Perispri Kumbaracıbaşı, Perispri Fener’i kazandıran Cahide Erel, Bizans konseptindeki Perispri Lezzet Hane’nin klasik Pera restaurantlarından farklı olarak sıcak bir ambiansa sahip olduğunu belirtti.

Sanatçının seramik ve heykel eserleriyle bütünleşen Perispri’de Cahide Erel’in araştırmaları sonucu  hazırlanan Perispri Lezzet Hane menüsü davetliler tarafından çok beğenildi.

Gece’de Nükhet Duru sevenlerine sürpriz yapıp bir şarkı söyledi. Celalettin Sarar, Ebru Sanver, Gül Ergi ve Meral İkizler’e sürpriz doğum günü pastaları kesilerek doğum günleri Ayşe evrim’in güzel şarkıları eşliğinde kutlandı.

 

 

 

Şefin tavsiyesi
Ünlü isimleri buluşturan açılış

  • Hit: 3.269