breaking news

RUS ÇOCUKLARI, BARIŞ ÖZLEMLERİNİ RESME DÖKTÜ

4 Mart 2016 | Highlife Magazin
RUS ÇOCUKLARI, BARIŞ ÖZLEMLERİNİ RESME DÖKTÜ
KÜLTÜR SANAT
0

Antalya’daki Özel Moskova Milletlerarası Okulu öğrencileri tarafından Sanatın Dünyaya Gezesi isimli resim sergisi açıldı.
Özel Moskova Milletlerarası Okulundan 30 öğrenci, 15 günde, ünlü Fransız ressam Claude Oscar Monet’in fırça darbeleriyle renk ve ışık etkisini oluşturduğu resimlerinden esinlenerek, 100 resim yaptı. Öğrencilerin bu eserleri okulun sanat merkezinde Sanatın Dünyaya Gezesi isimli sergiyle açıldı. Çocuklar renklerle dünyayı anlattıkları çalışmalarında birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.
Okul Müdürü Sevil Altıparmak, başta Rus olmak üzere farklı ülkelerden öğrenim gören öğrencilerin 15 günde 100 resmi başarıyla çizdiklerini kaydetti.
Öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte çalışmalarında dünyanın renkliliğini ortaya koyduklarını belirten Altıparmak, “Çok güzel resimler ortaya çıktı. Okulumuzda bu eserleri sergileyerek ailelerinde görmesini istedik. Öğrencilerimizin normal derslerinin yanında sanatsal aktivitelerde de başarılı olması bizi onurlandırdı. Biz de onların çalışmalarını tüm Antalyalıların görmesini istedik. Okulumuza gelen herkes sergimizi gezebilir” dedi.
Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, çocukların resimlerinin güneş gibi parladığını belirterek, dünyada barış ve dostluğun daim olmasını istedi.
Dans ve müzik gösterilerinin ardından sergi törenle açıldı. Aileler ve katılımcılar sergiyi ilgiyle gezdi.

 

ŞİİR KIRAATHANESİ’NİN KONUĞU ŞAİR ATLANSOY
ALLUVION ILK KEZ NILUFER'DE SANATSEVERLERLE BULUSTU

  • Hit: 166