breaking news

ŞİİR KIRAATHANESİ’NİN KONUĞU ŞAİR ATLANSOY

4 Mart 2016 | Highlife Magazin
ŞİİR KIRAATHANESİ’NİN KONUĞU ŞAİR ATLANSOY
KÜLTÜR SANAT
0

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından İbrahim Paşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Şiir Kıraathanesi’ne konuk olan şair Hüseyin Atlansoy, edebiyat yolculuğunu anlattı.
Genç yaşta şiir yazmaya başladığını belirten Atlansoy, şairliğinin uzun yıllar sonra farkına vardığını söyledi. Atlansoy, “Çok şiir okudum, çok şiir yazdım, ama tek bir şiir yazmışım sonradan anladım. Aslında şairliğimin de farkında değildim, bu 1987 yılına kadar sürdü” dedi.
Kendisinin aynı zamanda öğretmen olduğunu, ancak öğrencilerinin kendisinin şair olduğundan uzun süre haberleri olmadığını ifade eden Atlansoy, 30 yılı aşkındır edebiyatın içinde olduğunu ifade etti. Bütün şairlerin bazı şiirlerine karşı zaafı olduğunu, 1991 yılında yazdığı ‘’İyi Günler İleride Anneanne’’ şiirini kendisinin okumakta zorlandığını, şiirde bahse konu kişileri kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Atlansoy, eserlerinde çok fazla ironi yaptığına dair yorumlara ise ‘’farkında’’ değilim cevabını verdi.
Atlansoy, “Bir şey yazdığınızda o yazılan hakikatten şiir ise o sizde ben bittim hissi oluşturuyor. Özellikle öyle bir intiba bırakmayan şiir ise çok sinmiyor içinize. Çok kalabalık ortamlarda ya da çok tenha durumlarda yazabiliyorum, nedense ortası olmuyor bu durumun. Bende çok hızlı bir biçimde gerçekleşiyor yazma işi, bazen yazmaya yetişmekte zorlanıyorum” dedi.

‘İSTANBUL GRAVÜRLERİ’ SERGİSİ AÇILDI
RUS ÇOCUKLARI, BARIŞ ÖZLEMLERİNİ RESME DÖKTÜ

  • Hit: 114