breaking news

Tiyatrocu Ahu ve Suat Sungur çifti, oğullarının okulunda anlamlı bir gösteriye imza attı

14 Mart 2016 | Highlife Magazin
Tiyatrocu Ahu ve Suat Sungur çifti, oğullarının okulunda anlamlı bir gösteriye imza attı
EĞLENCE
0

Geçtiğimiz aylarda vefat eden ve hayatta olduğu süre boyunca “Yaşayan En Büyük Türk Şairi” olarak anılan ünlü şair ve edebiyatçı Gülten Akın, FMV Erenköy Işık Okullarında anıldı. Ünlü tiyatro sanatçısı Suat Sungur’un yönetiminde ve eşi Ahu Sungur katkılarıyla sahnelenen gösteride sahneye öğretmenler çıktı.

Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden ilk kadın opera sanatçılarına kadar pek çok önemli karakteri yetiştiren FMV Işık Okulları, Türkiye’nin en önemli kadın edebiyatçılarından Gülten Akın’ı, ‘Ustalara Saygı projesi’ kapsamında andı. FMV Erenköy Işık İlköğretim Okulunca tiyatro sanatçısı Suat Sungur yönetiminde Ahu Sungur’un katkılarıyla sahnelenen performansta Gülten Akın’ın şiir ve bestelenmiş eserleri seslendirildi.

Okulun “Ustalara Saygı Projesi” kapsamında düzenlenen etkinlikte, 22 öğretmen, 5 ay boyunca aynı zamanda okulun velisi olan, tiyatro sanatçısı Suat Sungur ve Ahu Sungur’dan tiyatro eğitimi alarak sahneye çıktı. Şiirlere, okulun müzik öğretmenlerinden oluşan orkestra ve solistler eşlik etti.

Gösterinin sahneye konmasında emek veren Suat Sungur, Akın’ın çok önemli bir kadın karakter olmasından yola çıktıklarını dile getirerek; “Kadınlar Günü’nde anlamlı bir projeye imza atmak istedik ve şiirleri pek çok dile çevrilen, kırktan fazla şiiri bestelenen Gülten Akın’ı hatırlayalım istedik” dedi.

Gösteriyi büyük bir heyecanla ve çok duygulanarak izlediğini belirten Ahu Sungur da “Tiyatro ve sahnede olmak bambaşka bir duydu. Keşke daha fazla öğretmenimizin kendini bu şekilde farklı yollarla ifade etme şansı olsa” diye konuştu.

Gösteride Gülten Akın’ın eserleri, Türkçe, İngilizce, Almanca ve İspanyolca seslendirildi. Gecenin sonunda Suat Sungur ve eşi Ahu Sungur’a, okul yönetimi ve öğretmenler tarafından çiçek ve plaket teslim edildi.

 

EMEKLİ ÖĞRETMEN MUDANYA SEVDASINI MAGNETLERE İŞLİYOR
Survivor'dan Elenen Ebru Öztürk, Adada Olup Biteni Anlattı

  • Hit: 6.493