breaking news

Ünlü isimleri buluşturan açılış

8 Mart 2016 | Highlife Magazin
Ünlü isimleri buluşturan açılış
DAMAK TADI
0

, dünyanın ilk Raffles Patisserie”sine ev sahipliği yapıyor!

Konuklarını baştan çıkarıcı ve tatlı bir tadım yolculuğuna çıkaran “Raffles Patisserie”nin 3 Mart’ta gerçekleşen açılış daveti cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı.

“Lüks ne yaptığınızla değil, nasıl hissettiğiniz ile ilgilidir” düşüncesiyle 128 yıl önce kurulan Raffles zincirinin Türkiye’deki ilk oteli olan Raffles İstanbul Zorlu Center, İstanbul’a bir başka ilki; Raffles Patisserie’yi armağan etti.

Singapur merkezli Raffles otellerinin tüm dünyadaki ilk pastanesi olma özelliğini taşıyan Raffles Patisserie’nin açılışı şerefine özel bir davet düzenlendi. Açılış davetine cemiyet ve iş dünyasından Ahmet Nazif Zorlu ve eşi Zülal Zorlu, Berrin Zorlu, Zeynep Zorlu, Dilek Ertek, Jülide Berkman gibi isimler katıldı. Konuklar, bir mücevher kutusu gibi tasarlanan Raffles Patisserie içerisinde ve açık alanında ‘tatlı’ bir sohbet gerçekleştirdi. Pastanenin spesiyal lezzetlerinin de tadına bakan davetliler, Şef Şule Gündoğan’dan tatlılar ve tarifleriyle ilgili bilgi aldı.

Raffles Patisserie, Zorlu Center’daki merkezi konumuyla şehirde leziz bir vaha arayanların buluşma noktası olacak. Konuklarını baştan çıkarıcı ve tatlı bir tadım yolculuğuna davet eden Raffles Patisserie’nin lezzetleri arasında; ev yapımı ekmekler, evlilik yıldönümleri, doğum günleri gibi özel anların en tatlı şahitleri olan pastalar, her güne mutluluk katan iştah açıcı kekler, tüm mevsimlerin serin lezzeti dondurmalar ve yerel tatlılar yer alıyor.

Bagetler, tahıllı ekmekler, foccaccia’ların yanı sıra, merenglerden turtalara, Karaorman pastası, Opera gibi klasiklerden pancarlı veya adaçaylı makaron gibi yenilikçi lezzetlere ve unsuz pasta gibi sağlıklı ürünlere uzanan bir yelpaze sunan olan pastanenin, karabiberli, misket limonlu, lavantalı çikolata serisi de son derece iddialı…

Dünyadaki bu ilk Raffles Patisserie’sinin mutfağı, pastacılığa gönül veren şef Şule Gündoğan’a emanet edildi. Türkiye’nin önde gelen mutfaklarının pastane bölümlerinde pasta şefi olarak görev yapan Şule Gündoğan, Amerika’nın ilk 10 pasta şefi arasında bulunan Donald Wressell’den de eğitimler aldı ve uzun yıllar Fransız şef Jean Yves Decharme ile birlikte çalıştı.

Raffles Patisserie’de dilerseniz dilerseniz Zorlu Center’ın tatlı kalabalığına karışacağınız açık hava bölümünde kahvenizi yudumlarken pastanızın paketlenmesini bekleyebilir veya beş çayında dostlarınızla buluşabilirsiniz. Tatlı kaçamaklar için, Raffles Patisserie’de buluşmak üzere…

 

 

 

PERISPRI PERA’DA AÇILDI
Şık ortamda farklı lezzetler

  • Hit: 2.081