breaking news

EBRU SANATININ RENKLERLE DANSI

18 Nisan 2016 | Highlife Magazin
EBRU SANATININ RENKLERLE DANSI
STYLE
0

Türk kültürünün UNESCO listesi’ne giren en önemli değerlerinden olan ebru sanatı, ARMAGGAN’ın zamansız tasarımları ile yepyeni bir koleksiyonda hayat buldu

Türk kültürünün farklı disiplinlerdeki sanatsal ve zanaatsal değerlerini günümüze ve geleceğe taşıyan ARMAGGAN, Ebru by ARMAGGAN koleksiyonu ile yaklaşık bin yıllık tarihi olan ebru sanatını sofistike zevklerin beğenisine sundu. Romantik çizgilerle tasarlanmış elbise ve fular modellerinden oluşan EBRU by ARMAGGAN koleksiyonu, ARMAGGAN’ın zamansız tasarım anlayışı ile günümüz dinamiklerini birleştiriyor. Ebru sanatçısı Ebru Uygun’un desenleri, koleksiyonda ARMAGGAN’ın %100 ipek ve %100 yün kumaşlarından elde edilen şık ve zarif elbiseler ve fularlarda vücut buldu.

ARMAGGAN Genel Müdürü Ebru Karaçam’ın ev sahipliğinde düzenlenen EBRU by ARMAGGAN koleksiyonu, ARMAGGAN’ın Nuruosmaniye’deki ikonik binasında gerçekleşen özel bir davet ile tanıtıldı. Davete Beste Yurttaş, Jülide Berkman, Ebru Sanver, Canan İmer, Berna Ülger gibi isimler katılarak koleksiyonu yakından görme imkanı buldular.

Ebru sanatı, UNESCO Kültürel Miras Listesinde

Orta Asya’dan Türklerle birlikte Anadolu’ya taşınan ebru sanatı, 2014 yılında UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından Türkiye adına  “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi”ne alındı.

Günlük hayatta yer alan olguların, duyguların yansımalarını taşıyan EBRU by ARMAGGAN Koleksiyonu’nda sanatçı Ebru Uygun’un “Alev”, “Mor Menekşe”, “Heyecan”, “Ruhum” ve “Gökyüzü” isimleri ile adlandırdığı desenlerinin renklerle dansını ARMAGGAN’ın zarif tasarımları ile buluşturdu.

 

ÜNLÜ MODACIDAN ÇOCUKLAR YARARINA MUHTEŞEM DEFİLE
İZMİR FASHİON WEEK’TEN FİNAL

  • Hit: 8.276