breaking news

Sercan Badur: “Sahnede Olanların Sorumluluğu Daha Büyük!”

16 Mayıs 2016 | Highlife Magazin
Sercan Badur: “Sahnede Olanların Sorumluluğu Daha Büyük!”
MAGAZİN
0

ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilmekte olan Maltepe Park Alışveriş Merkezi; Engelliler Haftası kapsamında Sercan Badur ile bir söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi.

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında; Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nde farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinliklerden biri de, daha önce bir hipoksi hastasını canlandırmış olan Sercan Badur ile gerçekleştirilen söyleşi oldu.

Yetenekli oyuncu Engelliler Haftası özelinde; “Engellerin tümü beynimizde, önce beynimizdeki engelleri aşmalıyız. Oynadığım dizide bir hipoksi hastasını canlandırdım ve bu çok büyük riskler taşıyordu. Gerçeği yansıtabilmek için çok okudum, çok araştırdım. Tüm duygu iniş çıkışlarına hakim olmam gerekiyordu. Sonra bu hastaların ve hasta yakınlarının sesi gibi oldum. O kadar çok mesaj alıyordum ki; kendimi onları karşı sorumlu hissetmeye başladım. Sayende, çocuğum daha sosyal biri oldu diyen hipoksi hastası evlatlara sahip annelerden aldığım mesajlar bu konudaki sorumluluğumu arttırdı. Allah’ın verdiği hayata çok da şanslı doğmamış olabiliriz, elimizde olmayan sebeplerden dolayı bu dünyaya farklı gelmiş ya da hayat bize sonradan engeller vermiş olabilir. Önemli olan, hayata karşı hep bir direnç içerisinde olmak. Toplum olarak duyarlılığımızın artması gerekiyor. Varolan engellere, bizler yeni engeller ekliyoruz. Önce beynimizden sonra da hayat pratiğimizden tüm engellerin kalkmasını diliyorum.” Dedi.

Göz önünde iş yapanlara da seslenen Badur; “Hepimiz işimizi yapıyoruz. Ancak biz oyuncular, göz önünde iş yapanlar, içinde sosyal sorumluluk olan etkinliklerde daha fazla yer alarak, farkındalığın arttırılması konusunda çalışmalıyız. Katıldığım bu etkinliklerde harika insanlarla tanışıp, muhteşem deneyimler yaşıyorum. Allah, hiçbir şeyi engel görmeyeceğimiz, karşımıza engel diye sunulan sorunları aşabileceğimiz günleri nasip etsin.” Diye ekledi.

Minik bir hayranının oyuncu olmak istediğini söylemesi üzerine; “Mutlaka okuluna git. Buradan çocuklarının oyuncu olmasını isteyen ailelere de seslenmek istiyorum, set ortamları çok ağır, mutlaka çocuklarınızın psikolojisinin etkilenmeyeceği şekilde, pedagoglar eşliğinde çalışma ortamlarının olmasına dikkat edin.” Dedi.

Nereye giderse onunla birlikte olan hayranlarından biri olan serebral palsi hastası (SP) hayranını da kalabalığın içinden görerek, sahneden inip, hoşgeldin diyerek kucakladı.

İlk kez bir alışveriş merkezine konuk olan oyuncunun, Engelliler Haftası’nın önemine değindiği söyleşisinden eğlenceli anlar da çıktı. Özellikle oyunculuk hayatına başlangıcı ve tek yumurta ikizi Caner ile ilgili anlattığı anıları izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Söyleşi sonrası aynı zamanda hayatının ilk imza etkinliğinde de sevenleri ile biraraya gelen Sercan Badur, tüm sevenleri ile tek tek sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

ŞARKICI EMRAH'IN OĞLU DEFİLEDE SULTAN OLDU
OYA AYDOĞAN'IN VASİYETİ YERİNE GETİRİLECEK

  • Hit: 1.173