breaking news

ÜNLÜLER BEŞİKTAŞ İÇİN ÇİÇEK AÇTI

5 Mayıs 2016 | Highlife Magazin
ÜNLÜLER BEŞİKTAŞ İÇİN ÇİÇEK AÇTI
MAGAZİN
0

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali’nin tanıtımı için bir araya gelen ünlü isimler en sevdikleri çiçeklerle poz verdi.
Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali 6-15 Mayıs tarihleri arasında Beşiktaş’ta olacak. Bu yıl ilk defa düzenlenecek festivalin ‘Beşiktaş’ta Barışmak’ olarak belirlenen teması kapsamında bir araya gelen ünlüler objektiflere ‘Hayatımın çiçeği’ dedikleri çiçeklerle poz verdiler.
Aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu Armağan Çağlayan, Begüm Kütük, Bengü, Burcu Esmersoy, Cengiz Abazoğlu, Deniz Akkaya, Ebru Şallı, Elif Dağdeviren, Esin Övet, İpek Acar, İrem Derici, Nükhet Duru ve Özgür Aras gibi ünlü isimler, ünlü fotoğrafçı Lara Sayılgan’a verdikleri pozlarla festivalin tanıtımına katkıda bulundular. Çekim arkasını sosyal medyada paylaşan ünlüler çok güzel tepkiler alırken #barışmak hashtag’i ise günün en çok konuşulanları arasına girdi.
Ünlüleri poz verdikleri çiçekleri neden tercih ettikleri sorulduğunda ise orkidelerle poz veren Nükhet Duru “ Dokunurken bile dikkat gerektiren bir kırılganlığı olduğu için orkideyi çok severim” derken kaktüsle poz vermeyi tercih eden İrem Derici “Bazı kaktüslerin dikenleri zehirli olabileceği gibi, her şekilde deriye battığında ince dikenleri yüzünden çok can acıtırlar ve çıkarılmaları zordur. Canımı yakan insanlara karşı tavrım da tam olarak budur, iki kat daha fazla can acıtır ve iz bırakırım. Bu sebeple benim çiçeğim kaktüstür, biraz kinci, biraz hırslı” yorumunda bulundu.
En sevdiği çiçektiğin mor sümbül olduğunu söyleyen Beşiktaş belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Hani derler ya kadınlar çiçektir, hep tam da işte onları işaret eden bu festivalde yüceliğin rengi olan moru ve mor sümbülün benim için hikayesini sizler için seçtim. Bir kadına en çok yakışan rengi… Bu çiçek bana eşimi ilk gördüğüm Zaman’ı hatırlatır, öylesine güzel ve eşsiz, öylesine kusursuz. Aynı Zaman’da kırmızı ile mavinin karışımıdır da mor. Kadının ve erkeğin birleşince oluşturabileceği gücü anlatır. Dünyanın en güzel çiçeklerinden sümbülle de birlikten oluşan eşsizliği anlatan mor, en yakışan renktir. Daha başka neden kalmıyor mor sümbülü sevmek için bana göre” dedi.
Ünlülerin tercih ettikleri çiçekler ve yorumları;
Deniz Akkaya ( Kırmızı Gül) : “Kırmızı gül tutkunun simgesidir. Hayat tutkuyla yaşanmalıdır. Tutku olmadan arzular gerçek olmaz. Tutku hayatın kendisidir.”
İpek Açar (Pembe Güller) : “Pembe güller bana sevgiyi, huzuru, neşe’yi çağrıştırır hep. Bazı çiçekler vardır kokuyla görüntüsüyle sizi bir yerlere götürür işte pembe güller de beni hep mutlu anlara götürüyor.”
Cengiz Abazoğlu (Starlice) : “Aslında tüm çiçekleri severim. Fakat starlice sıra dışı formuyla benim en sevdiklerimden.”
Bengü (Papatya) : “Papatya, çünkü papatya masumdur, herkesindir, samimidir ve bizdendir.”
Armağan Çağlayan (Ortanca) : “Ortancanın çiçekleri çok uzun yaşar. Hem uzun yaşar , hem her daim gençtir ortanca.”
Elif Dağdeviren (Sebboy) : “Geceye hoş koku veren demektir şebboy, her gecenin hoş kokusunu bulabilmek bazı gecelere hoş koku olabilmek hayatın en büyük değerlerinden. Bu yüzden şebboy.”
Ebru Şallı (Mor Lale) : “Canlı çiçeklerin pozitif enerjisine çok inanırım. Mor lalelerin enerjisi bence mutluluk.”
Esin Övet (Sarı Ayçiçekleri) : “Sarı ayçiçeklerini gördüğüm  zaman ailemle yaptığım uzun yolculuklar gelir aklıma. Ve haliyle çocukluğum. Babam arabayı kullanır annem yanında otururdu. Ben arkada küçük kaçamak uykular arasında gözümü açtığım zaman sarı Ayçiçek tarlalarını görür mutlu olurdum. Ayçiçeklerini gördüm mü çocukluğumdaki o huzur kaplar içime. Güneş gibi doğar sarı Ayçiçekler yüreğimde. “
Özgür Aras (Sardunya) : “Ah o yazlık sinemalar, kapı önü akşamları, Saksıda son sardunyalar, avluda el yazmaları, Ah ne kahraman ne cesur, ne güzel çocuklardık, Her yeni günü ümitle nasıl kucaklardık, Ah kaldırımlar biliyor, bi devir muhteşemdik, Güz güneşinden hüzünlü, ilk yazdan şendik, Hem utangaç, hem hevesli mektepli sevgililerdik… Benim söylemek istediklerimi zaten şarksın da Sezen Aksu çok güzel anlatmış. Sardunyaları görünce hep annem, çocukluğum, gençliğim, hayallerim evimizdeki huzur gelir aklıma.”
Burcu Esmersoy (Şakayık) : “Kusurlu onca yaprağın oluşturduğu kusursuz bir güzellik olduğu, baharın ve güzel bir yazın habercisi olduğu için seviyorum”, Begüm Kütük (Şakayık) : “Sadece bahar değil mutluluk, dostlarım benim bahar çiçeklerim”.

 

Rüzgarın azizliğine uğradı
Keyifleri yerinde

  • Hit: 708