breaking news

‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Filinta’ dizilerinin oyuncuları Beyşehir’de

15 Ağustos 2016 | Highlife Magazin
‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Filinta’ dizilerinin oyuncuları Beyşehir’de
MAGAZİN
0

Konya’nın Beyşehir ilçesinde ‘Demokrasi Şöleni’ kapsamında düzenlenen söyleşiye katılan ‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Filinta’ dizisinin oyuncuları hayranlarıyla bir araya geldi.
Beyşehir Belediyesi’nin önderliğinde Lucky Star Organizayon Firması tarafından festival meydanında gerçekleştirilen söyleşiye Diriliş Ertuğrul dizisinde Sungurtekin karakterini canlandıran Sezgin Erdemir, Doğan Bey karakterini canlandıran Cavit Çetin Güner ve Filinta dizisinde Bıçak Ali karakterini canlandıran Cem Uçan gibi isimler katıldı. Ünlü oyuncular, söyleşide meydanı dolduran hayranlarıyla sohbet ederken, yöneltilen soruları da cevaplandırdı.
Diriliş Ertuğrul’da ‘Sungurtekin’ karakterini canlandıran Sezgin Erdemir, söyleşide Beyşehir’in filmin hikayesinin beşiklerinden bir yer olduğunu vurgulayarak, “Bunları bilerek geldik ama duyduğumuz, bildiğimiz şeyleri ilk defa gördüm. Benim için güzel bir deneyim oldu. Keşke daha fazla vaktim olsaydı. Burada göremediğim yerler var, bir daha gelmek istiyorum” diye konuştu.
‘Doğan Bey’ karakterini canlandıran Cavit Çetin Güner ise filmin geçen seneki sezonda Selçuklu Devleti’nin Konya’daki faaliyetlerine değindiğini hatırlatarak, “Ama şimdi taşındık tabii Bilecik tarafına geçtik. Geçen geldiğimizde söylediler, çok şaşırdım ben de aslında. Belediye başkanımız burada Saadettin Köpek’e ait bir sürü eserin olduğunu söyledi. Aslında şöyle bir durum var, bizim dizi tarihi bir gerçekliğe dayanıyor ama sonuçta bir drama. Sadettin Köpek karakteri gerçek bir karakter ve tarihte de nasıl şimdi içimizde hainler varsa, o zamanda içimizde hainler varmış ve Sadettin Köpek bunlardan birisiymiş. Devletin içine yuvalanmış, uzun yıllar devlete hizmet eder gibi görünmüş. Bu topraklarda hain bitmez. O zamanında haini, FETÖ’sü Saadettin Köpek’miş. Bir sürü yapı bırakmış ama sonuç olarak Sadettin Köpek’in sonunu merak edenler tarih kitabından görebilirler. Kellesi vurulup, sarayın önünde kazığa dikilmiş, orada günlerce bekletilmiş yani” diye konuştu.
Filinta dizisinin ‘Bıçak Ali’ karakteri Cem Uçan ise söyleşide, “Dizinin bölümlerinden birinde bir söz vardı; diyordu ki ‘Biz intikam almayı sevmeyiz ama ödeşmek lazım’. Aslında ben bugün çok heyecanlıyım, çünkü yanımda iki tane dedem var. Diriliş ve Filinta aslında kardeş proje gibiler ama biz Filinta ekibi olarak onların torunlarını anlatıyoruz. Bizim dizide sezon finalinde 12, 13 adet hain öldü, temizledik yani. Vatan asla boş değil, millet asla boş değil. Bu ülke üzerinde hayal kuranlar, bu sorunları bu ülkenin başına saranlar, bu ülke içinde fitne-fesat çıkarmaya çalışanlar her şeyden önce bu halkı geçemeyecekler. Bunun hepsini İstanbul’da, Ankara’da yaşadık, bu halk var oldukça bir şey olmaz bu ülkeye. Ne ezan diner, ne bayrak iner” ifadelerine yer verdi.

“Yeni sezonda bir zaman geçişi olacak”
Cavit Çetin Güner, “Yeni sezonda izleyicileri nasıl bir Diriliş Ertuğrul bekliyor?” sorusuna ise “Çok fazla bir şeyden bahsedemeyiz aslında hem yasak olduğu için hem de sürprizi kaçmasın diye. Ama bir zaman geçişi olacak Bilecik tarafında geçecek ve Bizans’la savaşacağız diyebilirim. Ama her zaman ki gibi hainlikler olacak, her zamanki gibi Türk milletini hak ettiği gibi onuruyla temsil edeceğiz” cevabını verdi.
Cem Uçan ise Filinta ile ilgili olarak filmin yeni çekimlerinde küçük bir sürprizin olabileceğini, bunu birkaç gün içerisinde sosyal medya hesabından dizinin hayranlarıyla paylaşacağını söyledi.
Söyleşide, “15 Temmuz gecesi sizin karakteriniz nerede olurdu?” sorusuna da cevap veren Sezgin Erdemir, “15 Temmuz gecesi Sungurtekin ne görev verilirse orada olur. Sungurtekin’in en büyük özelliği budur aslında devleti için bulunduğu konuma dair görevi neyse, görevinin başında olurdu. İlk saniyeden sonuna kadar görevinin başında olurdu” dedi.
Aynı soruya Cavit Çetin Güney, “Bizim dizide kurt oğlu oldu, yok bir şey oldu, hain bitmedi yani. Hakikaten bu topraklarda hain eksik olmaz, ama hainlerin sonu da her zaman aynı yani, hepsinin kellesi bir şekilde vuruldu, bunların da bugünkü karşılığı neyse o olurdu. Sonuçta bunu gördük zaten 15 Temmuz akşamı, günlerdi de görüyoruz, bu ülkenin bütün vatandaşları hepsi asker doğuyor gerçekten, yani burada herkes savaşmaya hazır, herkes Doğan Ay, herkes Turgut Alp, herkes Bamsır” cevabı verdi.
Filinta dizisinin oyuncusu Cem Uçan da, söz konusu soruya, “Bıçak Ali nerede olurdu akşam, herhalde büyük ihtimalle o gece generalin kafasına bir an bile tereddüt etmeden şehit olacağını bilerek sıkan özel harekatçı kardeşimizin yanında şehit olmak üzere olurdu herhalde. Onu da rahmetle anıyoruz, tüm şehitlerimiz dahil” yanıtını verdi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, söyleşinin ardından yaptığı konuşmada, “Diriliş Ertuğrul” dizisinin oyuncularını isteyen Beyşehirliler için verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirterek, “Sizler Diriliş Ertuğrul’un oyuncularını görmek istiyordunuz, biz de getirdik. Beyşehir’de etkinlik istiyordunuz, yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de isteklerinizi A’dan Z’ye bir bir yerine getireceğiz. Bizlere sadece dualarınızı eksik etmeyin yeter” dedi.
Özaltun, söyleşinin sonunda dizi oyuncularına 15 Temmuz gecesi Türk halkını sokaklara çağıran Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı bir tablosu ile Beyşehir Gölü görsellerinin yer aldığı bir duvar saati hediye etti.

Çocuklarıyla tatilde
Demet Akalın'dan OHAL uyarısı

  • Hit: 198