breaking news

Altın Kelebek’in en yakışıklı yıldızı

20 Eylül 2016 | Highlife Magazin
Altın Kelebek’in en yakışıklı yıldızı
MAGAZİN
0

Yeşilçam efsanesi Tarık Akan, yalnızca sinema değil, Altın Kelebek tarihine de damgasını vurmuştu. Usta oyuncu, 43 yıldır devam eden organizasyonda tam 8 ödül kazandı.16 Eylül’de aramızdan ayrılan Tarık Akan, 111 sinema filmi ve 4 dizi sığdırdığı başarılarla dolu kariyerinde sayısız ödüle layık görüldü. Yeşilçam’ın efsane oyuncusu, Türkiye’nin en uzun soluklu ve prestijli ödül organizasyonu Altın Kelebek’te de tam 8 ödül kazandı.

İLK YILDANGELEN ÖDÜL

Tarık Akan, ilk Altın Kelebek’ini ödül töreninin düzenlenmeye başladığı 1972 yılında kucakladı. ‘Yılın erkek oyuncusu’ seçilen sanatçı, törende ödülünü aldıktan sonra kendisi gibi ödüle layık görülen usta isimler Türkan Şoray, Perihan Savaş ve Kadir İnanır’la poz verdi.

ONUR ÖDÜLLERİ KAZANDI

Yeşilçam’ın yakışıklı jönü, başarısını uzun yıllar sürdürdü ve 1975, 1978, 1979 ve 1990 yıllarında da ‘en iyi erkek oyuncu’ kategorisinde ödüle layık görüldü. Akan, 1991 ve 1998 yıllarında ise ‘onur ödülü’ aldı. Usta ismin Altın Kelebek’ten kazandığı son ödül, 2007 yılında ‘Altın Kelebek 35. Yıl Özel Ödülü’ oldu. Tarık Akan, hemen her törene katılıp ödülleriyle birlikte poz verdi.

Lindsay Lohan İstanbul'da
SİMİN BIÇAKCIOĞLU ŞAMPİYONLUK YOLUNDA

  • Hit: 252