breaking news

Cemil İpekçi defilesine yoğun ilgi

13 Ekim 2016 | Highlife Magazin
Cemil İpekçi defilesine  yoğun ilgi
CEMİYET
0

Koza Lions Kulübü’nün, Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi yararına Podyum Davet’te düzenlediği  ve Modacı Cemil İpekçi ‘nin koleksiyonunu sergilediği defileye  Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

Sosyal Sorumluluk projeleriyle gündemde yer alan Koza Lions Kulübü, Alzheimer hastaları ve yakınları için, Lions 118-K Yönetim Çevresi’nin geleceğe miras projesi olan Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi yararına düzenlediği  Cemil İpekçi defilesi Bursalılar tarafından büyük ilgi gördü. Koreografisini Asil Çağıl’ın yapacağı defilede Günay Musayeva, Şenay Akay, Tuğçe Sarıkaya, Zeliha Çal, Ebru Ürün, Burcu Okutulmuş, Yağmur Ayaz, Gözde Coşkun gibi ünlü modeller podyuma çıktı.  Aynı zamanda Popstar Türkiye yarışması ile tanınan ve sonrasında yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Aydan Kaya’nın da sahne aldığı gece renkli görüntülere sahne oldu. Gecede bir konuşma yapan Koza Lions Kulübü Başkanı Müge Okşan, “Çağın en ciddi hastalığı olarak tanımlanan Alzheimer’a Lionlar olarak sıkça dikkat çekip farkındalık yaratacak birçok etkinliğe imza attık. Bununla yetinmeyerek, Yönetim Çevremizin öncülüğünde yapımına devam edilen ve Bursa için bir ilk olan Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi projesinin tamamlanmasına gelir sağlayıcı etkinliklerle destek oluyoruz. Ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz ve Modacı Cemil İpekçi’nin de ünlü mankenler ile koleksiyonunu sergilediği  geceye Lionlar ve Bursalıların yoğun ilgisinden son derece memnunuz.  Gecemizden elde edilecek gelirin Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin yapımında kullanılacak. Gecemize katılmanızdan dolayı teşekkur ederim’’ dedi.

Müge Okşan’ın konuşmasının sonrasında Cemil İpekçi, defile sonunda podyuma çıkarak izleyenleri selamladı. İpekçi, Türkiye’de içlerinde Bursa’nın da bulunduğu birkaç şehrin kendisi için çok önemli olduğunu anlatırken, şunları söyledi:

“1971’den 1974’e kadar haftanın üç gününü Bursa’da geçirdim. Desenlerimi burada çıkarıyordum, renkler burada veriliyordu. Bursa’nın benim hayatımda önemli yeri var. Bursa için yıllarca çok üzüldüm. Hele bu sefer geldiğimde daha da üzüldüm. Bursa Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemine kadar modanın malzemesi olan kumaşın membaıdır. İpek ve bütün baskıların hepsi Bursa’da oldu. Bursalılar Bursa’nın Türk modasında ne kadar önemli olduğunu anlayamadı. İzmir festival yapıyor, sinirleniyorum. Çünkü İzmir moda merkezi değil. Moda festivali Bursa’da olmalı. Bursa’nın İpek Yolu üzerinde ve ipeğin hikayesi buradan başladı ve bunlar gençlere anlatılmalı. Bursa sadece Osmanlı tarihinde değil benim sektörümde de çok önemli. Yeni bir koleksiyonum var. Asya Osmanlı sentezi olan bir koleksiyon. Onu Bursa’daki bir meydanda Allah nasip ederse sergileyeceğim.”

CEMİYETİ BULUŞTURAN SERGİ
YENİ SEZONA ÖZEL DAVET

  • Hit: 1.699