breaking news

Sanat Güneşi Şarkılarıyla Anıldı

3 Ekim 2016 | Highlife Magazin
Sanat Güneşi Şarkılarıyla Anıldı
MAGAZİN
0

Osmangazi Belediyesi, Sanat Güneşi Zeki Müren’i vefatının 20’inci yılında muhteşem bir konser ile andı. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen konserde Aşkın

Nur Yengi ve TRT Sanatçısı Bekir Ünlüataer, birbirinden güzel şarkıları Zeki Müren ve Bursalılar için seslendirdi. Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Zeki Müren’i Anma Etkinliği’nde Türkiye’nin Sanat Güneşi, şarkılarıyla yad edildi. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programda Türk Pop Müziğinin sevilen ismi Aşkın Nur Yengi ve TRT Sanatçısı Bekir Ünlüataer muhteşem bir konsere imza attı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren konserde iki sanatçı da hem solo olarak söyledikleri şarkılarla hem de yaptıkları düetlerle Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

DÜNDAR: “SANAT GÜNEŞİMİZİ HER YIL YAD EDİYORUZ”

Gecede sahneye çıkarak bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak sanata çok değer veriyoruz. Yaptığımız etkinlikler ve çalışmalarla da verdiğimiz bu değeri lafta bırakmayarak icraatlara dönüştürüyoruz. Bu akşam Türkiye’nin Sanat Güneşi Zeki Müren’in ölümünün 20’inci yılı. 13 yıldır düzenlediğimiz etkinlik ile Sanat Güneşimizi yad ediyoruz. Bursa’nın değerlerine sahip çıkıyoruz. Zeki Müren gibi Bursa’da yetişen diğer değerli sanatçılarımız Müzeyyen Senar ve Yıldırım Gürses için de anma etkinlikleri düzenliyoruz. Bugün Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i anma etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli sanatçılarımıza ve salonu dolduran değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Dündar, konuşmasının ardından Aşkın Nur Yengi ve Bekir Ünlüataer’e çiçek ve Bursa’ya özgü çeşitli hediyeler verdi.

YENGİ: “ZEKİ MÜREN’İN ÜZERİNE SES YOK”

Gecede Zeki Müren şarkılarını kendine has yorumuyla seslendiren Aşkın Nur Yengi de, “Zeki Müren çok müstesna bir sanatçı. Üzerine gelebilecek ses yok gibi hissediyorum. Çünkü o, kendine has bir yorumcuydu. Kelimeleri tane tane söylemesiyle, sesinin ahengiyle bambaşkaydı. Tabi ki, gönül ister ki tüm sanatçılarımız bu şekilde nice yıllar anılsın. Şarkıları herkes tarafından yıllarca dinlensin. Bu gece Zeki Müren’i anma gecesinde sahneye çıkmak bana kısmet oldu. Onun hepimizin bildiği çok önemli şarkıları var. İstedik ki tüm Bursalılarla beraber Zeki Müren’in o unutulmaz şarkılarını hep bir ağızdan söyleyelim” diye konuştu.

Eski formuna kavuştu
Yıllara meydan okuyan poz

  • Hit: 78