breaking news

Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlanıyor

21 Nisan 2017 | Highlife Magazin
Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlanıyor
MAGAZİN
0

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün 72 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Bülent Kayabaş İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanıyor.

Bülent Kayabaş için ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi‘nde düzenleniyor. Bülent Kayabaş’ın Türk bayrağına sarılı tabutu saat 09.50 sıralarında Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne getirildi.Törene başta Kayabaş’ın ailesi olmak üzere sanatçı dostları ve sevenleri katılıyor. Rutkay Aziz, Orhan Aydın, Süha Uygur gibi isimler törene katılanlar arasında.

“HEPİMİZİN KALBİNDE ÇOK DERİN SEVGİ BIRAKARAK GÖÇTÜ GİTTİ”

Bülent Kayabaş’ın Türk sineması ve tiyatrosu için çok önemli bir isim olduğunu dile getiren Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, “Benim çok değerli bir abimdi. Uzun zamandan beri hastalıkla boğuşuyordu. Çok üzgünüm. Hepimizin kalbinde çok derin sevgi bırakarak göçtü gitti.Sevenlerine, Türk tiyatrosuna ve sinemasına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

TEŞVİKİYE CAMİİ’NDE CENAZE TÖRENİ

Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ndeki tören saat 10.30’da başladı. Ardından Teşvikiye Camii’nde cuma namazına müteakip kılınacak namazın ardından Bülent Kayabaş, Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

55 YILLIK OYUNCUYDU

1945’te doğan Bülent Kayabaş ilk kez 16 yaşında tiyatro sahnesine çıktı.1970’te ‘Kara Leke’ filmiyle oyunculuğa başladı. ‘Tak Tak Takıntı’, ‘Sağlık Olsun’, ‘Buzlar Çözülmeden’ ve ‘Çılgınlar Kulübü’ adlı tiyatro oyunlarıyla dikkat çekti. 70’li yıllarda birçok filmde oynadı. ‘Winnie The Pooh’ adlı çizgi filmdeki ‘Tiger’ karakterini 14 yıl seslendirdi. Sanatçı en son 2016’da Sermiyan Midyat’ın yönettiği ‘Bir Baba Hindu’ adlı sinema filminde oynadı.

Arzu Sabancı: Her anne gibi...
Türkan Şoray: Sinemaya kırgınım

  • Hit: 54