breaking news

Türkan Şoray: Sinemaya kırgınım

21 Nisan 2017 | Highlife Magazin
Türkan Şoray: Sinemaya kırgınım
MAGAZİN
0

Türkan Şoray, gişede hayal kırıklığı yaratan, yönettiği son filmi ‘Uzaklarda Arama’nın neden başarısız olduğunu ‘Bir Film Yaptım’ adlı kitabında anlatacak.

KENDİM İÇİN PROFESYONEL YÖNETMENİM DİYEMEM

‘Sinemam ve Ben’ adlı kitabından sonra ikinci kitabını hazırladığını anlatan Türkan Şoray, “Evet sinemaya kırgınım. Filmin neden tutmadığını ve nedenlerini kitabımda yazdım. Benim mesleğim oyunculuk, kendim için profesyonel yönetmenim diyemem” şeklinde konuştu.20-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ‘Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ öncesi kadın yönetmen ve yapımcılarla bir araya gelen Türkan Şoray, sinemada kadın olmanın zorluklarını anlattı.Türkan Şoray konuşmasına şöyle devam etti:  “Kadınların her türlü baskı ve erkek egemenliğe karşı duran tavrı, estetiğe de yansıdığı zaman sinema bambaşka bir noktaya gelebilir.

KADINLAR SİNEMAYA HÜKMEDEBİLİR

Kadın yönetmenler sinemada daha fazla yer bulmalı. Kadınlar isterse sinemaya hükmedebilir. Son dönemde Yeşim Ustaoğlu’nun başarısına bakarsak bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Her kadın yılmadan sinema alanında kendisine yer bulabilmek için mücadele etmeli.”

Bülent Kayabaş son yolculuğuna uğurlanıyor
Hadise'nin yazlık pozu!

  • Hit: 112