breaking news

Özgün senaryo vardı da biz mi çekmedik!

11 Eylül 2017 | Highlife Magazin
Özgün senaryo vardı da biz mi çekmedik!
MAGAZİN
0

Oyuncu Hazal Kaya, yeni dizisi “Bizim Hikaye”yle ilgili eleştirilere yanıt verdi.  Kaya, özel hayatı ve yeni dizisiyle ilgili birçok bilinmeyenini anlattı. İşte o röportajdan bölümler:

Ekranla 16 yaşında tanıştı. Yeteneğiyle kısa sürede başrole yükseldi. Duru güzelliğiyle ekranın en beğenilen oyuncularından biri oldu. Bir süredir sesi soluğu çıkmıyordu. Şimdi ‘Shameless’ uyarlaması yeni dizisi ‘Bizim Hikâye’yle radarımızda… Hazal Kaya’yla buluştuk; hakkında çıkan haberleri, yeni projesinin ayrıntılarını ve oyuncu Ali Atay’la ilişkilerini konuştuk.

Bir süredir ortalarda yoksunuz. Ama hakkınızda yayımlanan haberler hiç hız kesmedi: “Rol arkadaşına yetişmek için takoz kullanıyor”, “Kilo aldı, verdi”, “Tangası göründü, reytingler patladı”… Bunların ne kadarı gerçek? – Bu saydıkların arasında ‘tangası göründü’ haberi topluma açık bir şekilde uğradığım bir tacizdi, çok sinirlendim. O dönem Instagram üzerinden bir açıklama yapmıştım. Burada özellikle sizlere sorumluluk düşüyor.

Çünkü insanların bunu kanıksamasının aracı sizsiniz. Fark etmeden de olsa pek çok basın kuruluşu kadın üzerinden şiddeti meşrulaştırıyor. Haklısınız. Hazır kafama taşı yemişken takoz mevzuunu sorayım, o zaman… – ‘Tom Cruise’a Hazal Kaya takozu’ diye bir haber çıktı, ondan beri bununla ilgili hiçbir şeyi okumuyorum. Adamın boyu kısa, ne yapsın?

Ayrıca takoz kullanılması kameranın açısıyla ilgili. Ben de kullanıyorum, ne var? Ayrıca aynı mevzuyu daha kaç sene konuşacağız? Takozlarla yaşıyorum. Çok da güzel ve avantajlı bir durum. Boyunuz kaç? – 1.58. Yaptığım işin boyumla bir ilgisi yok. Ben bu boyla, “Best Model’a katılacağım” dersem komik olur ama ben oyuncuyum. Neden benden uzun olmam bekleniyor ve neden hâlâ?

BİR SÜRE SONRA DERİN KALINLAŞIYOR

Son zamanlarda çok zayıfladınız. Bunun sebebi kilolu olduğunuza dair eleştiriler miydi? – Yok canım; bel fıtığım ve şeker problemim olduğu için kilo benim başdüşmanım. Spora yüklendim. Pilates omurgamı çok rahatlattı. Şeker rahatsızlığıma göre beslendim.

Oyunculuğu bırakmaya niyetlenip İtalya’da restoran açtığınız yazıldı, bu doğru mu peki? – Allah aşkına Hakan, İtalya’da restoran açıp tereciye tere mi satacağım? Oyunculuğu bırakmak gibi bir şey söz konusu değildi. Sadece para kazanmak için yapmak istemediğim işlerde yer almak istemedim, bunun için de bir B planımın olması gerekliydi. Kendime vakit ayırdım ve ‘Mutfak Sanatları Akademisi’ne gittim. İleride restoran açmayı çok istiyorum.

Bu kadar yalan yanlış şeyler yazılması sizi üzüyor mu? – Bir süre sonra derin kalınlaşıyor. Ama asıl, bu haberleri okuyanların bundan nasıl etkilendiği önemli. Günümüzde sosyal medyada herkes birbirine bunu yapıyor. Mükemmel olmak, daha iyi görünmek bir zorunluluk haline dönüştü. Oysa bizi biz yapan şey kusurlarımız.

Yeni diziniz ‘Bizim Hikâye’, ‘Shameless’ adlı dizinin Türkiye uyarlaması. Dizinin orijinalindeki başrol oyuncusu Emmy Rossum, ‘Bizim Hikâye’nin tanıtım videosunu paylaşarak “Bu, Türkiye’deki Jimmy Steve ve Fiona mı?!” diye bir tweet attı. İşinizle dalga geçildiğine yönelik yorumlara katılıyor musunuz?

– Yok, bunu aşağılık kompleksine bağlıyorum. Dalga geçmek istese bunu daha net bir biçimde yapardı. Şaşkınlık dolu bir tweet atmış, haklı olarak. Kaldı ki henüz izlemediği bir diziyle ilgili sadece tanıtım üzerinden niye yorum yapsın? ‘Shameless’ta erotizm, eşcinsel ilişki ve madde kullanımı gibi konular işleniyor. Bunları sizin dizide ne kadar göreceğiz?

 

– ‘Shameless’ın alameti farikası içinde uyuşturucu, seks falan barındırması değil. Bütün karakterlerin sistemdeki bir problemi temsil etmesi ve bütün bunları samimi bir şekilde, birbirine sevgiyle bağlı bir aile üzerinden anlatması. Biz de işin aile kodlarını kullandık. Orijinaline birebir bağlı kalmadık, bize uyarladık.

O halde neden özgün senaryo yazılmadı? – Özgün senaryo vardı da biz mi çekmedik? Bu özellikle son dönemde sektörel bir sorun. Ayrıca bir önceki soruda saydıkların da Türk televizyonlarında olamayacak şeyler. Neden? – RTÜK diye bir kurum var.

Tüm bakışlar Deniz Akkaya'ya yöneldi!
Alişan ile Eda Erol ayrılık nedeni...

  • Hit: 76