breaking news

Cinsiyet ayrımcılığına karşı durmalıyız

Cinsiyet ayrımcılığına karşı durmalıyız

24 Temmuz 2019
EĞLENCE

Cinsiyet ayrımcılığına karşı durmalıyız

Arkadaşlarıyla cinsiyet eşitsizliği üzerine çalışmalar yapan Kerem Bürsin, ”Bu haksızlığa karşı sesimizi daha çok duyurmalıyız” dedi.

5d37f57dae298b8145a9b949

Ünlü oyuncu Kerem Bürsin, Instagram’dan yaptığı paylaşımla, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekti. Avucuna ’16 milyon kadın’ yazdığı fotoğrafı yayınlayan ünlü oyuncu şu ifadeleri kullandı:

”Kadınlar ve erkekler arasında süregelen büyük bir eşitsizlik var. Bunu kadınlar lehine bir eşitlik haline getirmek için arkadaşlarımla bir rehber önderliğinde çalışmalar yapıyorum.” “Üzülerek belirtiyorum ki, Türkiye’de yaşayan kadınların yüzde 40’ı (16 milyon), hayatlarının bir döneminde aile içi şiddete maruz kalıyor.’ Erkek olarak, kadınların maruz kaldığı bu ayrımcılığa karşı, toplumu etkileyebilecek büyük bir ailenin parçası olduğunu düşünen Bürsin, ”Kadınların çektiği acıları ya da yaşadıkları haksızlıkları görmek veya empati kurabilmek için kadın olmak gerekmiyor” dedi. “Ülkemizde, şiddete maruz kalan kadınların yüzde 88’i sessiz kalıyor” diyen Bürsin, “Bu haksızlığa karşı sesimizi daha çok duyurmalıyız. Bu öğretileri yıkıp, cinsiyet üzerinden yapılan ayrımcılığa karşı durmalıyız” şeklinde konuştu.

Nurgül Yeşilçay Göcek'te yorgunluk atıyor
Kaan Batu’nun muhteşem sünneti

  • Hit: 46