breaking news

Dobrucalı ailesi Dobruca Sosyal Tesisinde buluştu

Dobrucalı ailesi Dobruca Sosyal Tesisinde buluştu

4 Eylül 2019
CEMİYET

Dobrucalı ailesi Dobruca Sosyal Tesisinde buluştu

Ersel NALBANT

Osmanlı Rus Savaşı sonrasında, Bulgaristan’ın Dobruca Bölgesi’nden göç eden, günümüzde de Bursa ve Eskişehir başta olmak üzere, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yaşayan Dobrucalı ailesinin tüm fertleri uzun yıllar sonra Bursa’da bir araya geldi.

0

Ailenin yıllar önce vefat eden ilk kuşağı İsmail ve Hanife Dobrucalı’nın 5 kuşak torunlarından oluşan yaklaşık 60 aile ferdi, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burfaş’a ait Dobruca Sosyal Tesisi’nde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Dobrucalılar aile buluşmasını Bursa’da yaşayan 3. kuşak torunlardan Münire Anar Çoban ile 4. kuşak torunlardan Selin Aydın Horozoğlu birlikte düzenledi. Gecede açılış konuşması yapan Münire Anar Çoban, büyük dedesi İsmail Dobrucalı’nın torunlarından hayatta olanları Bursa’da anlamlı bir gecede buluşturduklarını söyledi. Münire Anar Çoban, “Bu geceyi düzenlemekteki amacımız Türkiye’nin farklı şehirlerine yaşayan ve çok uzun zamandır bir araya gelme fırsatı bulamayan aile mensuplarımızı bir araya getirmekti. Gecemize beklediğimizin üzerinde katılım oldu. Gelecekte de yılda bir gece bu şekilde toplanmak ve aile bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz” dedi. Münire Anar Çoban Dobrucalı aile buluşmasını, Dobruca Sosyal Tesisleri’nde düzenleyerek geceye ayrı bir anlam katmak istediklerini sözlerine ekledi.
Düzenlenen gecede, aile fertlerinin muhtelif zamanlarda çekilen fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi duygulu anlara sahne olurken, aile fertleri birbirleri ile bolca sohbet etme fırsatı buldular.

Demir ile Yaman'dan erkekliğe ilk adım
Masal diyarı konseptli düğün

  • Hit: 170