breaking news

Nilüfer Kadın Korosu ‘gönül elçisi’ oldu

Nilüfer Kadın Korosu ‘gönül elçisi’ oldu

19 Ocak 2014
KONSER

Bursa Valiliği tarafından organize edilen “Toplum Yararına Gönül Elçileri” projesinin “kadın ve güçlendirme” temalı 2. etap toplantısı Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Nilüfer Kadın Korosu toplantının finalinde mini konser verdi.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde Bursa Valiliği tarafından organize edilen “Toplum Yararına Gönül Elçileri” projesinin “kadın ve güçlendirme” temalı 2. etap toplantısı Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantı öncesi TKM girişinde, çeşitli derneklerin himayesinde bulunan çocukların yaptığı elişi ürünler beğeniye sunuldu. Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu da, toplantının finalinde mini konser verdi.

KADINLARIMIZA BİR ŞANS DAHA
Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’nun Gönül Elçileri Projesi Bursa Koordinatörü olarak yer aldığı projenin toplantısına Aile ve Sosyal politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan da katıldı.
Projenin sayısal verilerle katılımcılara tanıtıldığı toplantının ardından, eğitim çağı dışında olmalarına karşın bu proje kapsamında eğitim gören 40 yaş grubu iki öğrenciye sertifikaları verildi.
Vali Münir Karaloğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “Son bir yıl içerisinde 665 bin gönüllü insan toplumda desteğe ihtiyaç duyan kadınlara, çocuklara, gençlere, engellilere, şehit aileleri gaziler ve yoksullara yönelik binlerce yürütüldü. Küçük dokunuşlarla insanların yaşamı kolaylaştırıldıi problemleri çözüldü.Şimdi, bir şekilde eğitim çağının dışında kalmış eğitimini tamamlayamamış kadınlarımıza bir şans daha diyoruz. Kadınlarımızı açık ortaokul ve açık meslek liselerinden mezun ederek, meslek sahibi yapıyoruz” dedi.

NİLÜFER KADIN KOROSU SAHNEDE
Toplantının final bölümünde ise Nilüfer Kadın korosu sahne aldı. Türk sanat müziği, halk müziği ve pop müziğinin sevilen eserlerinden örnekler sunan koro, konseri “Memleketim” şarkısıyla bitirdi. Koro istek üzerine Şef Dr. Aysel Gürel’in yazıp bestelediği “Kadın Marşı”nı seslendirirken, toplantıyı izleyen Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanı Amber Türkmen de koroya eşlik etti.

 

Sanat Güneşi Zeki Müren şarkıları Merinos’ta yankılandı
Özlüce Anadolu Lisesi'nde karaoke heyecanı

  • Hit: 1.812