breaking news

O sandalye boş kaldı

O sandalye boş kaldı

2 Şubat 2014
KONSER

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu’nun “Adalette Bir Ses, Klarnette Bir Nefes” adı altında gerçekleştirdiği Günay Devrimci’yi anma konserinde, sanatçının saz heyetindeki sandalyesi boş bırakıldı.  Konseri konuk olarak izleyen Fatih Erkoç final bölümünde koroyla birlikte şarkı seslendirdi, iki de solo şarkı okudu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de izleyenlerle duygularını paylaştı.

Sahnede geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden klarnet sanatçısı emekli hakim Günay Devrimci, Nilüfer Kadın Korosu’nun Uğur Mumcu Sahnesi’nde yaptığı organizasyonla anıldı.

“Saz heyetinde Günay Devrimci’nin sandalyesi boş bırakılırken, duygulu anların yaşandığı anma Konserine konuk olarak katılan Fatih Erkoç, sevilen şarkısı “Ellerim Bomboş”u final bölümünde koroyla birlikte seslendirdi. Israrlar üzerine solo olarak “Dönülmez Akşamın Ufkundayım” ve “Eski Dostlar” adlı şarkıları da söyleyen Fatih Erkoç’a alkış yağarken, geceye katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Koro Şefi Dr. Aysel Gürel’e çiçek verdikten sonra yaptığı konuşmada, emekli hakim Günay Devrimci’nin rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı konser sırasında bu büyük acıya bizzat tanık olduğunu hatırlatarak, “O konseri ben de izliyordum. Gerçekten çok acı bir olay. Elden gelen her şey yapıldı. Ailesine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi. Günay Devrimci’nin sevdiği şarkılar seçilerek oluşturulan konser programında, daha çok hicaz makamında eserler yer aldı. Konserde Gülay Sürücü ve Aynur Öztan da solist olarak görev yaptı.

UĞUR MUMCU SAHNESİ’NDE HÜZÜNLÜ ANLAR

Konserin başlangıcında Günay Devrimci’nin hayatından kesitlere yer verilen bir kısa film barkovizyona yansıtıldı, Devrimci’nin Koro Şefi Dr. Aysel Gürel tarafından o günlerde yazılan hayat hikayesi okundu.

Bu arada Günay Devrimci’nin hukuk fakültesinden dönem arkadaşı Avukat Ahmet Sarı da, birlikte geçen öğrencilik günlerine ilişkin anekdotları aktarırken, Günay Devrimci’nin yaşamının tam da konserin adlandırıldığı gibi “Adalette bir ses, klarnette bir nefes” olduğunu söyledi. Sarı, ekonomik zorluklarla dolu öğrencilik yıllarının ardından çok uzun yıllar dürüst bir hakim olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Devrimci’nin, öğrencilik yıllarından bu yana klarnete tutkun olduğunu anlattı.

Anma konserinde emekli hakim Günay Devrimci’nin meslektaşları ve aile dostları da hazır bulundu.

 

Alkışlar Nilüfer Kadın Korosu'na!
Fazıl Say ‘İlk Şarkılar’la Bursa’daydı

  • Hit: 1.643