breaking news

“Duyguları canlandıran her şey modadır”

29 Nisan 2014 | Highlife
“Duyguları canlandıran her şey modadır”
STYLE
0

İstanbul cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Burcu Karabacak, renkli yaşamının en özel ayrıntılarını Highlife okurlarıyla paylaştı. Davetlerin aranılan simalarından Burcu Karabacak, zamanını verimli kullanan bir isim. İşadamı olan eşi Necmettin Karabacak’ın her daim yılmaz yardımcısı, hayat arkadaşı ve iki çocuğunun annesi. Hayatını çocuklarına adamış bir anne Burcu Karabacak. Sabah çocuklarıyla birlikte kahvaltı yapmak onun en büyük keyfi. Neşeli, arkadaş canlısı ve kendi tabiriyle mutlu bir kadın.  Cemiyetin en güzel giyinen kadınları arasına adını yazdıran Burcu Karabacak için moda kelimesi ise sadece kıyafetle sınırlı değil. Ona göre moda her türlü sanat çalışmasını da içini alıyor. İşte hakkında merak edilen herşeyiyle Burcu Karabacak…

 

Burcu Karabacak’ı sizden dinleyerek başlayalım.

Sıcak kanlı ve hayata hep iyi tarafından bakmayı bilen, kötüsünü kafaya takmayan, herkesi kendi gibi bilerek daima samimiyetten yana olan, çoğu zaman neşeli, arkadaş canlısı ve ailem ile mutlu bir kadınım.

Geniş aile kavramı sizin için çok şey ifade ediyor olmalı. Evlenmeden önce de geniş bir aileye mi sahiptiniz?

– Tabii ki, insanlar çocuklukta nasıl büyüdüyse ilerideki hayatlarında dolayısıyla evliliğinde de aynı düzeni görmek istiyor. Ben de geniş bir aile de büyüdüm. Ve bütün akrabalarımızla aile bağlarımız halen çok sıkıdır. Kendi evliliğimde de en çok özen gösterdiğim şey bu. Aile sıcaklıktır, aile bir arada olmaktır. Aile her şeydir.

Çocuklarınızla vakit geçirebiliyor musunuz? Onlarla neleri paylaşırsınız birlikte olduğunuz zamanlarda?

– Bütün zamanımı onlar için harcıyorum diyebilirim. Her sabah beraber kahvaltı yapmadan asla okula gidemezler ve ben de bütün işlerimi çocuklarımın okul çıkış saatlerine göre organize ederim. Eve geldiklerinde bir çocuğun annesini evde görmesi bence çok önemli bir şeydir. Onların isteği her şey benim önceliğimdir, bu yüzden onlar ne isterse onu yaparız, hayal dünyalarından ne geçerse…

Bir gününüz nasıl geçiyor? Güne erken mi başlarsınız?

– Sabah 07:00’de kalkıyorum ve çocuklarımla beraber kahvaltıdan sonra günlük rutin yürüyüşümü ve sporumu yaparım.  Yapılacak işlerimi sıraya koyar ve en geç 16:00’ya kadar hepsini bitirip, çocuklarımı okuldan alıp onlarla beraber zaman geçiririm. Kimi zaman sinema, kimi zaman müzikal gösteriler, kimi zaman çocuklar için tasarlanmış aktivitelere katılıp onlarla kaliteli zaman geçirmeye özen gösteririm.

Bildiğimiz kadarıyla kendine vakit ayırmayı seven ve bunu başaran bir insansınız. Cidden nasıl başarıyorsunuz bunu?

Elbette biraz zor oluyor ama çocuklarımın dışında olan zamanlarda kendime vakit ayırıyorum. Bana beni iyi hissettiren her şeyi yapmaya çalışıyorum, sporum, sosyal yaşantım ve tabii ki de arkadaşlarımla geçirdiğim zamanlar da bunlardan biri.

Kaç yıllık evlisiniz? Ve bir evlilikte en önemli unsurlar sizce nedir?

– 13 yıldır evliyiz. Evliliğin olmazsa olmazı, saygıdır. Sonra sevgi, ve güven tabii ki de.

Evlilik teklifini nasıl ve nerede aldınız? Balayınızı nerede geçirdiniz?

Benim için hazırlanmış özel bir restoranda müzik eşliğinde harika bir evlenme teklifi aldım. Balayımızı Maldivlerde geçirdik.

‘Hayatı paylaşmak’ kelimesi Burcu Karabacak için ne ifade ediyor?

Yaşadığımız her anı ve yaşamı paylaşmak benim için bütün duygulara beraber tanıklık etmektir. İnsanlar paylaştıkça samimileşir.

Aile şirketinizde bir göreviniz var mı? İşinizde eşinize yardımcı oluyor musunuz?

– Benim özellikle bir görevim yok. İşindeki başarısının devamı için tabii ki de eşime yardımcı oluyorum ama sadece fikir paylaşmak konusunda.

Moda size neyi çağrıştırıyor?

– Moda benim için sadece giyim tarzından oluşan kıyafetle sınırlı tutabileceğim bir şey değildir. Modanın içine her türlü sanat çalışmasını dahil edebiliriz. Müzik, tiyatro, sinema, çeşitli etkinlikler vb. duyguları canlandıran her şey modadır bence.

Giyim tarzınızı nasıl nitelendirirsiniz?

– Yerine göre giyinmek bence çok önemli bir ayrıntı,  benim giyim tarzıma da gelince, tarzım genelde spor şık. Bu tarzla kendimi daha samimi ve dinamik hissediyorum.

Highlife yerel sınırları aşarak ulusal dergiler arasındaki yerini aldı. Okurlarımızla bu anlamda neler paylaşmak istersiniz?

-Öncelikle tebrik ediyorum. Highlife İstanbul’da da ismini çok duyduğum bir dergi. Highlife’ın magazin, moda ve cemiyet üçlemesiyle ulusala açılması takdir edilecek bir adım doğrusu. Tüm ekibinizi canı yürekten kutluyorum. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum.

Mercedes podyumda yürüdü
Siyahın öteki yüzü

  • Hit: 2.261