breaking news

Çaba Derneği’nden kermes

7 Mayıs 2014 | Highlife
Çaba Derneği’nden kermes
CEMİYET
0

Toplumun ihtiyaç duyulan her alanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile bugüne kadar pek çok projeye imza atan ÇABA Derneği’nin gelenekselleşen kermes etkinliğini bu yıl  5. defa düzenlendi.06 Mayıs Salı günü Four Seasons Otel’de gerçekleşen kermeste, Türkiye’nin önde gelen 90 tanınmış marka stand kurarak destekte bulundu.
Dernek Eş Başkanları Özlem Cankurtaran, Özlem Zehebi, Organizasyon Komitesi Başkanı Alev Kaman ve tüm ÇABA gönüllüleri ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan kermeste Dr. Ufuk Akın ve Murat Güloğlu’nun imza günü, Uğur Batur müzayede düzenledi.

Türkan Sabancı, Arzu Sabancı, İnci Aksoy, Ayşegül Dinçkök, Murat Aksu, Çiğdem Kamer, Beyhan Bağış, Gül Dürüst, Yasemin Aloğlu, Aylin Tahincioglu, Ali Sunal, Elif Gönlüm, Yasemin Kamhi, Burcu Karabacak, Asuman Güreli, Begüm Şen, Defne Samyeli gibi isimlerin katıldığı kermeste elde edilecek olan tüm gelir T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne aktarılacak.

ÇABA Derneği Hakkında;
Çaba Derneği 2004 yılında kurulmuş ve o günden beri toplumun ihtiyaç duyulan her alanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile bugüne kadar pek çok projeye imza atmıştır. Okul öncesi eğitim, eğitimcinin eğitimi, kadın emeğini değerlendirme ve kimsesiz çocuklara yardım amaçlı projelerle, yüzlerce gönüllü yardımsever ile faaliyetlerimize devam etmektedir.2007 yılında “ Çabaladık Oynadık “ adlı müzikli oyun ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında 75 kişilik amatör oyuncu kadrosu ile bir müzikli gösteri sahnelendi  ve geliri ile Bahçelievler 0-2 yaş kimsesiz çocuklar yuvası binasının yapımı tamamlandı. 2008 itibari ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bünyesindeki anasınıfımız eğitim hayatına başladı. Tüm öğrenciler tam burslu olarak okumakta ve eğitmenler de gönüllü olarak çalışıyor. Çok amaçlı eğitim sınıfı Sabancı Üniversitesi tarafından “eğitime iyi örnek yuvası” seçildi. Bu üniversiteden mezun olan ve  Doğu bölgesinde öğretmenlik yapanlar dernekle irtibata geçiyor, yuvaları yenileniyor, düzenli olarak yardımlar yollanıyor.2009 yılında “ En Çok senin Yemeklerini Özledim “ isimli yemek kitabı projesi hayata geçirildi.175 hayırseverin yemeklerini en çok özledikleri kişinin tarif ve anılarıyla oluşturulan bu kitabın geliri ile Sultanbeyli’de anasınıfları inşa edildi  ve Türkiye’nin çeşitli ihtiyaç duyulan okullarına yardım gönderilip, çocukların daha iyi koşullarda eğitim görmelerine katkıda bulunuldu.
Bunların yanı sıra Van depreminden sonra o zor koşullarda eğitimine devam etmek isteyen çocuklar için Deutsche Bank işbirliğiyle burs verilen sürdürülebilir projelerde var.Konser organizasyonları, her sene geleneksel olarak düzenlenen Four Seasons Hotel alışveriş günleri kermesi,  Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Merkezi ile gerçekleştirilen eğitim seminerleri ile Türkiye için Çaba’lıyorlar.

Bulgari yeni kreasyonunu tanıttı
Bursa'da tenis rüzgarı

  • Hit: 2.431